Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Ponedeljak 10.01.2011.
09:23
Kurir A

Srbin u albanskom pregovaračkom timu

Slobodan Petrović, predsednik Samostalne liberalne stranke, koja će ući u privremenu kosmetsku vladu sa Hašimom Tačijem, najverovatnije će učestvovati u razgovorima Beograda i Prištine, ali sa albanske strane!

Svejedno mu je: Slobodan Petrović

"Učestvovaćemo u svemu što je u interesu srpske zajednice. Nije isključeno da učestvujemo u razgovorima, jer smo mi stranka rešenja, a ne sukoba. Kakve veze ima ko je koje nacije i ako s druge strane budu predstavnici Beograda?", pita se Petrović.

On dodaje da bi do razgovora Beograda i Prištine trebalo da dođe uskoro. "Tada bi trebalo da se formira vlada i onda bi mogli da počnu razgovori", kaže Petrović.

Srbiji svejedno

 

Vladi Srbije potpuno je svejedno ko će biti u prištinskom timu, tvrdi izvor iz vrha vlasti.
"Najbitnije je da smo mi spremni za razgovore, a ko će biti s druge strane, manje je važno. Beograd se neće baviti dekorativnim pitanjima razgovora", kaže taj sagovornik.

On ne odbacuje mogućnost ni da bude izabran za privremenog predsednika Kosmeta. A ako se to ne dogodi, Petrović će u najmanju ruku biti Tačijeva desna ruka - potpredsednik vlade.


"To je mnogo realnija opcija. SLS će imati najmanje tri ministarstva u Tačijevoj vladi, ali još ne mogu da preciziram o kojim resorima je reč", ističe Petrović.

Da bi Srbin mogao da bude u timu protiv Srba, nagoveštava i Sadri Ferati, dosadašnji ministar za lokalnu samoupravu.


"Trebalo bi da Srbin bude deo kosmetskog tima i da zastupa interese srpske zajednice. Petrović će najverovatnije u najmanju ruku dobiti mesto potpredsednika vlade", ističe Ferati.

Dukadin Gorani, savetnik Hašima Tačija, ne isključuje „ustavnu mogućnost da Srbin bude potpredsednik vlade, ali i član pregovaračkog tima“.

 

Stević: To nije dobro

Zvonimir Stević, državni sekretar u Ministarstvu za KiM, smatra da je mogućnost da Srbin sedne nasuprot Srba veoma loša.

"To nije u interesu ni srpske zajednice, ni države Srbije! On bi bio pod pritiskom da štiti albansku stranu, a međunarodnoj zajednici bi se zamazale oči da su poštuju prava Srba", zaključuje Stević.

Ponedeljak 10.01.2011. 09:42
nece proci bez posledica. zlo od coveka, od jos veceg zla cede praska.
Ponedeljak 10.01.2011. 10:12
Ma boli ga uvo ... važno je da je prašak beo, a novac zelen.
Ponedeljak 10.01.2011. 10:29
Побринуће се народ да у историји остане жигосан, ако га већ не стигну жигосати за живота! Олош кукавички!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online