Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 06.01.2011.
11:50
A

''SNS i DS bilo bi spajanje nespojivog''

Ministar odbrane i potpredsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac izjavio je da je na premijeru i potpisnicima koalicionog sporazuma da iznesu konačan stav o tome da li treba rekonstruisati vladu. On je komentarišući eventualnu koaliciju DS i SNS istakao da građani Srbije verovatno ne bi bili za tako nešto.

"Nikad nije kasno ako ćemo time dobiti kvalitet. Promene su uvek dobrodošle, ali je pitanje koliko će uzeti energije i vremena, najpre unutar koalicije, a zatim i po ministarstvima", rekao je Šutanovac u intervjuu za "Novosti".


On je istakao da će građanima morati jasno da se pokaže da Vlada ima plan i da zna šta radi.

Uveren sam da je Vlada uradila najbolje što je mogla: Dragan Šutanovac
 


"Biće potrebno mnogo rada kako bi se vratila pozitivna energija među građanima, jer malodušnost pod uticajem salonskih pesimista i skeptika u vreme krize očigledno uzima maha. Često oni koji sebe pronalaze samo u kritici i raduju se neuspehu, jer su ga po pravilu predvideli i radili na njemu, najglasniji su i medijski najprisutniji", kazao je Šutanovac.

Na pitanje strahuje li da će građani "kazniti" stranke na vlasti na sledećim izborima, Šutanovac je odgovorio da će se o tome razgovarati sledeće godine u ovo vreme, kada izbori budu raspisani.


"Duboko verujem da je Vlada radila najbolje što je mogla i da će ova godina to i potvrditi", kazao je Šutanovac navodeći da su trenutni odnosi u vladajućoj koaliciji "veoma dobri".

"Više se u medijima stvara slika da se mi sukobljavamo oko određenih pitanja, dok na sastancima, na kojima učestvujem imamo izuzetno dobru saradnju. Normalno je da svaka stranka želi da ima što bolju predizbornu poziciju. Sporno je samo kad to pokušava da radi na štetu drugog partnera, što, nadam se, neće biti slučaj", kazao je Šutanovac.

Na pitanje da li je moguća vlada DS i SNS posle sledećih izbora, Šutanovac je odgovorio da misli "da građani Srbije neće glasati za to".

"Ne mislim da su nedostaci glomazne koalicije veći od problema koje bi izazvalo spajanje nespojivog. U okviru naše koalicije svi, bar ideološki, imamo jasnu viziju gde vidimo Srbiju. A SNS sama, unutar stranke, ne može da definiše da li joj je Evropa prioritet ili ne, da li da ispuni obaveze prema Hagu...", kazao je Šutanovac.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 06.01.2011. 13:11
Некако ми је мука дакоментаришем овог Шу(НАТО)вца, јер је најекстремнији у западном слугијанству. Каже немогућа коалиција! Дачић, Палма и Курчубић нису својим бирачима обећавали пут у НАТО, па су се на крају наклонили идејама страних амбасадора. Све је могуће, само је тешко веровати у српску владу. Ових "просрпских" је пуно више.
Četvrtak 06.01.2011. 12:09
Znaci da je istina. Jer ovaj nikada ne govori ono sto misli. E, Srbijo, zapali svecu za svoju sahranu, jer ce te Toma i Boris zajednicki sahraniti.
Četvrtak 06.01.2011. 12:39
Sve probleme će nam rešiti država. Poslednja ispitivanja pokazuju da samo šest odsto ispitanika želi da radi u privatnom sektoru, dok svi ostali sanjaju državne jasle. Građani se upravljaju prema svojim interesima. Trenutno je najveći interes da radiš za državu. Tako dobijamo državni etatizam, što je pogubno za Demokratiju i Republiku. Umesto da oslobađamo društvo i da smanjujemo broj parazita koji žive od pljačkanja poreskih obveznika, partije na vlasti i opoziciji se utrkuju u reketiranju sopstvenih građana. Strateške grane treba da ostanu u većinskom vlasništvu države, ostatak vlasništva treba prodati građanima iz zemlje i rasejanja i strancima...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online