Nedelja 12. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 04.01.2011.
09:38
Press A

Vuk Nastić: Plakali smo čekajući 2011. bez dece

Vuk i Verica Nastić, srpski iseljenici u SAD kojima je američki sud pre sedam meseci oduzeo sina i ćerku, ovu Novu godinu prvi put su dočekali bez svojih mališana. Otac je juče rekao da ga je razdvojenost od Nastasije (5) i Damjana (8) potpuno slomila i da ne može da veruje da su njegova deca sama dočekala 2011. u tuđoj porodici, dok majka Verica nije ni imala snage za razgovor.

Nastasija i Damjan na uskršnjem izletu

Američki dečji sud je pre više od pola godine Nastićima oduzeo decu zbog činjenice da je otac u kompjuteru imao njihove golišave fotografije. Roditeljima čak nije dozvoljen ni telefonski poziv kako bi deci čestitali Novu godinu.


"Meni su pozivi odavno zabranjeni, a supruga koja ima pravo da ih viđa jednom nedeljno, nije dobila mogućnost da ih čuje u ponoć, jer to nije bio dan kada su joj dozvoljene posete. Potpuno smo slomljeni i osećamo neopisivu tugu zbog toga što su naša deca bez ikog svog provela doček Nove godine. Do sada smo uvek slavili svi zajedno i zaista nema dana u godini koji je za dete više čaroban od te noći kada sa porodicom iščekuje ponoć da bi otvorilo poklone. Žena i ja smo u suzama sedeli te noći, nismo mogli ni da govorimo", plačnim glasom priča Vuk Nastić.


Vuk kaže da on i supruga pokušavaju na sve načine da dobiju mogućnost da decu makar Verica vidi za pravoslavni Božić.


"I dalje pokušavamo da dobijemo dozvolu da Verica bude sa Nastasijom i Damjanom za naš pravoslavni Božić, ali, nažalost, mislim da od toga neće biti ništa. Već danima imamo razgovore sa advokatima i vidim da se trude svim silama oko našeg slučaja. Verujem da će na kraju ipak sve biti kako treba. Ja sam ponudio i da dobrovoljno odem na detektor laži, što bi bilo podneto kao dokaz sudu, ali još nisam dobio odgovor da li će mi to biti omogućeno", priča Vuk.


Majka Verica juče nije bila u stanju da priča, a Vuk objašnjava da ona ne može da se pomiri sa tim da su joj deca bila sama za Novu godinu.


Deda mališana Slobodan Nastić rekao je pre nekoliko dana da je pisao patrijarhu Irineju da ga moli da urgira kod Amerikanaca kako bi deca provela pravoslavni Božić u svojoj porodici. Ipak, po svemu sudeći, Nastasija i Damjan i ovaj praznik će provesti sa stracima, bez roditelja ili bilo kog bliskog rođaka.


Suđenje Vuku i Verici Nastić pred Dečjim sudom u Stoktonu u Kaliforniji treba da počne 26. januara, dok je rok za podnošenje dokaza sudu 13. januar. 

Utorak 04.01.2011. 09:51
Vracaj decu bando americka!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online