Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Ponedeljak 03.01.2011.
20:47
Tanjug A

Čiplić: Poboljšati prava Roma

Ministar za ljudska i manjinska prava Svetozar Čiplić najavio je da ministarstvu u 2011. predstoje veliki poslovi, koji se tiču poboljšanja uslova života Roma, popis predstavnika te populacije, ali i ponavljanje izbora za Nacionalni savet Bošnjaka.

Ministarstvo će se zalagati za bolji položaj Roma
 

"Prema planu Dekade inkluzije Roma trebalo bi da budu sprovedeni veliki projekti koji se tiču pre svega romskih naselja", rekao je Čiplić.
 

On je ocenio da će značajan i važan posao biti i popis stanovništva iako, kako je rekao, njegovo ministarstvo u tome neće imati velike nadležnosti.
 

"Aganžman mnistarstva će biti sekundaran, ali značajan jer je vezan za popis Roma", rekao je Čiplić i dodao da u Srbiji, prema propisu iz 2002. godine živi 108.000 Roma.
 

Ministar je najavio da će izbori za Bošnjački nacionalni savet biti raspisani početkom naredne godine, najverovatnije u rano proleće.
 

Čiplić je istakao da je ministarstvu važno da svi nacionalni saveti funkcionišu u punoj meri sa punim kapacitetom.
 

Čiplić je, komentarišući izveštaj specijalnog izvestioca Saveta Evrope Dika Martija o trgovini ljudskim organima na Kosovu i Albaniji tokom NATO bombardovanja, naveo da sada treba utvrditi činjenice, ko su počinioci i zašto se o tome do sada ćutalo.
 

On smatra da je ovaj slučaj dugo držan pod velom tajne i da međunarodna zajednica to sebi nije smela da dopusti, tim pre što je upravo ona ta koja želi poboljšanje odnosa u regionu.

Prema njegovim rečima, ne može se očekivati poboljšanje odnosa u regionu bez rešavanja tragičnih i, kako je kazao, ključnih stvari koje su se dešavale s kraja 1990. godina.
 

Čiplić naveo i da se priča o rekonstrukciji Vlade nikada nije vodila u samoj Vladi, ni u političkim strankama već isključivo u medijima.
 

On je istakao da mu je teško da se izjašnjava o nečemu što nije realna činjenica u životu, ali jeste vest.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 03.01.2011. 20:54
samo Srbi osase zadnja dupka na sviraljku!
Ponedeljak 03.01.2011. 23:59
Romi, bosnjaci, siptari, madjari, rumuni, slovaci... kada ce jednom i srbi da dodju na red? Postadosmo manjina u rodjenoj zemlji.
Ponedeljak 03.01.2011. 23:13
Pa sta jos treba da se uradi za Rome mozda da dobiju stanove na Terazijama,alo gospodo politicari 90%tih Roma i ako su zdravi i pravi zivi od socijalne pomoci i kuka,decu nesalju u skole prosek obrazovanja njihove dece je samo do petog razreda i sta posle na teret drzave,ja mislim da se u Srbiji stavlja akcenat samo na manjine a najveci deo stanovnistva je zapostavljen IMA LI NEKI MINISTAR ZA PRAVA SRBA U SRBIJI AKO NEMA MOLIMO VAS IZMISLITE GA I POSTAVITE GA OVO VISE NEMOZE DA SE IZDRZI!!!!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online