Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
20
Nedelja 02.01.2011.
11:22
Vestionline A

Naši 1389: LDP zloupotrebio osnovce

U našu redakciju stiglo je saopštenje Srpskog narodnog pokreta Naši 1389, a u vezi sa incidentom u kojem je stranka LDP Čedomira Jovanovića, izgleda, u političke svrhe koristila decu u Aranđelovcu. Saopštenje vam prenosimo u celosti.

"Srpski narodni pokret Naši 1389 najoštrije osuđuje unošenje političkog propagandnog materjala u osnovne škole u Aranđelovcu kao i zloupotrebau dece u političke svrhe koju sprovodi LDP u ovom gradu. Odbornici i funkcioneri LDP, iskoristili su novogodišnje praznike, da pod maskom besplatne predstave za osnovce vrše političku propagandu u osnovnim školama što je zakonom zabranjeno“, stoji u saopštenju ove organizacije.

Organizovanje predstave ’Čudesna knjiga’, koju su navodno donirali funkcioneri LDP, pretvorila se u najnižu vrstu političke zloupotrebe dece. Umesto da samo odgledaju novogodišnju predstavu deci su podeljeni baloni sa obeležjima LDP-a, a onda su deca prvog razreda postavljana u hodnicima škola da poziraju. Slike dece sa simbolima LDP, bez znanja i odobrenja roditelja, postavljena su na fejsbuk grupu ’LDP Aranđelovac’. Promotivni materijal LDP nalazio se i paketićima koji su osnovci primili.

Iza čitavog slučaja stoji jedan od funkcionera LDP, glumac Dragan Petrović-Surep koji i sam glumi u predstavi ’Čudesna knjiga’. SNP Naši 1389 zahteva od nadležnih organa da reaguju i kazne funkcionere LDP koji su zloupotrebili decu i uneli politički materijal u škole u Aranđelovcu.

Takođe, roditelji nekih od mališana, koji su nas i obavestili o ovom skandalu, podneće krivične prijave protiv funkcinera LDP zbog celog slučaja. SNP Naši 1389 pružiće svim roditeljima punu pravnu podršku kao bi se sprečilo dalje iskorišćavanje dece, i kako bi odgovorna lica bila izvedena pred lice pravde.

Uz saopštenje dostavljamo vam i slike iz OŠ ’Slavko Popović’, koje se nalaze i na ’LDP Aranđelovac’ fejsbuk stranici“.

POVEZANE VESTI

Nedelja 02.01.2011. 11:27
To je zlocin iskoristavat decu na takav nacin al nista novo za Jovanovica , ovaj me podsjeca na Hitlera on je tako prao mozak deci i koristio jih u politicke svrhe . Nadam se da ce sad ljudi jos vise da vide kakav je taj i sa srecom da dobije sto manje glasova .
Nedelja 02.01.2011. 11:37
Ovo uopste ne cudi od LDP-a niti od Cede. To samo oni mogu na ovaj i ovakav nacin.
Nedelja 02.01.2011. 11:39
Kakvi baloni takva i predstava.Uce decu vesticarenje od malih nogu,e iz tog razloga nisam dete dao u obdaniste,od malih nogu ih uce lose...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online