Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 01.01.2011.
13:42 >> 15:01h
B92 A

"Ulica otvorenog srca" za Kraljevo

Tradicionalna manifestacija "Ulica otvorenog srca", koja je se ove godine održava pod sloganom "Grad se gradi srcem, Beograd - Kraljevu!", otvorena je danas u Svetogorskoj ulici, uz učešće više hiljada Beograđana, glumaca, muzičara, žonglera i drugih umetnika.

Kupovinom žutih kartonskih šlemova ili slanjem SMS poruka na 1003 (za mreže svih operatera) veliki broj posetilaca je prikupljao sredstava za pomoć Kraljevu, koje je razrušeno u nedavnom zemljotresu.

Nekoliko hiljada stanovnika prestonice i gostiju okupilo se u Svetogorskoj i okolnim ulicama, gde su na 15 punktova mogli da uživaju u performansima glumaca Ateljea 212, klovnova, žonglera, muzičara, mađioničara, doktora klovnova i Deda Mrazova.

U bogatom muzičko-scenskom programu nastupili su Vasil Hadžimanov, orkestar Jove Maljokovića, perkusionistički orkestar muzičke škole "Stanković", dečiji hor "Čarolija", ulični svirači prestonice, kubanski i dva duvačka orkestra.


Glavni umetnički program je održan ispred Pozoršta Atelje 212, a mališani su mogli da uživaju u licidarskim srcima, šećernoj vuni, gumenim bombonama, fotografisanju sa konjima, trubačima i ostalim ponudama vašarskog karaktera.


Na kraju manifestacije, oko 16 časova, posetioci su mogli da svrate na tradicionalni ručak u "Srpskoj kafani", gde glumci u ulozi konobara uslužuju goste.

"Ulica otvorenog srca" pokazuje da Beograd pomaže i drugim gradovima u Srbiji, posebno onima kojima je pomoć potrebna, rekao je na otvaranju direktor Turističke organizacije Beograda Dejan Veselinov i pozvao sve prisutne da kupovinom žutih šelemova daju svoj doprinos za obnovu Kraljeva.


"Ono sto gosti iz regiona i sveta kažu da na njih ostavlja prvi utisak su Beograđani. Hvala vam na tome, nastavite da budete nasmejani i dobri domaćini", rekao je Veselinov.

Direktor TOB-a, je dodao da se pod sloganom "Beograd grad otvorenog srca" dobra atmosfera ove godine proširila na opštine Novi Beograd, Zvezdara, Čukarica, Mladenovac i Obrenovac i pozvao žitelje da posete ulice u tim delovima grada i uživaju u bogatom zabavnom programu.


Zamenik gradskog sekretara za kulturu Aleksandar Peković rekao je da "Ulica otvorenog srca" predstavlja lep događaj koji okuplja sve Beograđane sa ciljem da se pomogne onima kojima je pomoć neophodna.


 

Direktor kraljevačkog pozorišta Vladan Savković zahvalio se u ime stanovnika i grada iz koga dolazi i dodao da će jednog dana ulice, kuće, škole, bolnice, pozorišta i druge ustanove u Kraljevu biti obnovljene.


Karneval u Svetogorskoj ulici u Beogradu je postao zaštitni znak humanih vrednosti građana prestonice, pa je pomoć prikupljena 1. januara 2010. godine uručena Centru za porodični smeštaj dece u selu Miloševac i Svratištu za decu ulice.


Organizatori manifestacije su Turistička organizacija Beograda, Atelje 212, opština Stari Grad i Privredna komora Beograda, pod pokroviteljstvom Rajfajzen banke.


Ulica otvorenog srca prvi put imala je i nastavak svečanosti, a pod sloganom "Grad otvorenog srca", stanovnici opština Novi Beograd, Zvezdara, Čukarica, Mladenovac i Obrenovac, mogli su da uživaju u bogatom zabavno-umetničkom programu.


Na opštini Čukarica, gosti su se u Požeškoj ulici zabavljali u luna-parku, dok su na platou ispred Beogradske arene nastupali dečji horovi novobeogradskih osnovnih škola i sportsko društvo "Kapuera", koje je istoimenim plesom zabavljalo posetioce.


Na Zvezdari, predškolci vrtića "Sunčica", obučeni u svečane roze haljine i odela igrali su valcer na platou ispred Ustanove kulture "Vuk Karadžić" i u Ulici kraljice Marije.


Na obrenovačkom Trgu Zorana Đinđića prvog dana 2011., sastali su se muzičari, pesnici, folklorni ansambli i plesači, a predškolci su se na Dečjoj olimpijadi nadmetali u igrama kao što su "muzička stolica", "kotrljanje poklona" i pravljenje figura od snega.


Manifestacija "Mladenovac otvorenog srca" održala se u Ulici kralja Petra Prvog, gde su se na bini smenjivali mladi umetnici uz izvođenje muzičkih dela na saksofonu, flauti i trubi, a okupljene je pesmom i glumom zabavljao dečji hor "Poletarci" i polaznici dramske sekcije škole "Momčilo Živojinović".

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online