Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 01.01.2011.
13:11
Vestionline A

Srbija u 2011. ušla veselo i skromno

Širom Srbije ispraćena je stara i dočekana nova, 2011. godina. Opšti je utisak da je ovo slavlje, na velikoj zimi, bilo daleko skromnije nego prethodnih godina - što zbog već čuvene ekonomske krize, što zbog nepogoda koje su pogodile Srbiju krajem 2010... Zbog toga nisu baš svi ni imali organizovani doček na trgovima u svojim gradovima, ali su zato restorani i kafići odlično obavili svoju funkciju u novogodišnjoj noći.

Veselje u Loznici - bilo je i za popiti i za pojesti, a bogami, i za videti...

Desetak hiljada Novosađana na Trgu slobode

Desetak hiljada Novosađana dočekalo je Novu godinu u centru grada uz muzički program, nešto skromniji i znatno jeftiniji nego ranijih godina. Okupljenima na Trgu slobode, na minus osam stepeni, srećnu 2011. najpre je poželeo pevač grupe Van Gog, Zvonimir Đukić Đule.

Beogradska rok grupa je počela nastup petnaest minuta pre ponoći, nakon novosadskog ženskog kvarteta Frajle. Tačno u ponoć posetioci su mogli da uživaju u vatrometu, koji je trajao oko deset minuta.

Slično je bilo i u prestonici Srbije, u kojoj je ispred Doma Narodne skupštine Beograđanima srećnu Novu godinu poželeo Bajaga...


Užičani na gradskom trgu i na Zlatiboru

Oko 1.000 Užičana dočekalo je Novu godinu na gradskom trgu, uz muziku lokalnih bendova i vatromet. Najveći broj Užičana je, po tradiciji, novogodišnju noć proveo u svojim domovima, mada nije zanemarljiv broj ni onih koji su otišli na novogodišnju žurku na Zlatibor.

Svečanu atmosferu na užičkom trgu su pokvarili najmlađi učesnici novogodišnjeg slavlja, prekomernom upotrebom petardi i drugih pirotehničkih sredstava.

“Ludilo“ u lozničkim kafićima

Lozničani nisu imali organizovan doček Nove godine na gradskom trgu, ali mnogi su "najluđu noć" proveli u restoranima, klubovima i kafeima, a svi ugostiteljski obejekti u Podrinju i Jadru, pa i najskuplji, bili su puni.

Zbog mera štednje i posvećenosti otklanjanju posledica nezapamćene poplave Drine početkom decembra, izostao je doček Nove godine na Trgu Vuka Karadzića u organizaciji grada. 

Lozničani napunili kafiće u novogodišnjoj noći

Smederevci u veselju dočekali Novu godinu

Smederevci su veselo dočekali Novu godinu u centru grada, ugostiteljskim objektima i uglavnom u kućnom ambijentu, uz značajno manju upotrebu petardi i drugih pirotehničkih sredstava.

Program na nekoliko lokacija u užem centru grada, sa različitim matricama domaćih muzičkih snaga privukao je Smederevce željne drugačijeg zvuka i atmosfere. U "Vinskom gradu" je bilo vruće, možda i zbog kuvanog vina i rakije.

U centru grada, osim očekivanog i najavljenog vatrometa u ponoć, uz orkestriranu podršku u privatnoj režiji iz različitih delova grada, ove godine je bilo značajno manje petardi i ostalih pirotehničkih naprava. Sporadično, ovakva sredstva su koristili gotovo isključivo dečaci osnovci.


Jagodinci na trgu, dežurni za Novu dobili zlatnike

Oko 1.000 građana Jagodine i Pomoravlja, uz raskošan vatromet i pevače Biljanu Sačivanović i Sašu Kapora, u veoma veslom raspoloženju i sa puno pirotehnike, dočekalo je Novu 2010. godinu na glavnom gradskom trgu.


U prvom satu Nove godine predsednik Gradske skupštine Ratko Stevanović posetio je Opštu bolnicu, Dom zdravlja, Policijsku upravu, Saobraćajnu policiju, Vatrgosanu službu, Gradsku toplanu, Elektrodistribuciju i Gerontološki centar i dežurnim radnicima čestitao Novu godinu i uručio zlatnike - dar lokalne samouprave.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online