Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Četvrtak 30.12.2010.
02:06
politika.rs A

Pacoli: Vratiću sve Srbe na Kosmet

Lider Alijanse za novo Kosovo izjavio je da će u novoj kosmetskoj vlasti tražiti mesto predsednika države, da će na Kosmet vratiti sve Srbe i da će sever Kosmeta imati ekonomsku autonomiju.

Ima velike planove za južnu srpsku pokrajinu: Bedžet Pacoli
 

"Vratiću na Kosmet sve Srbe. Kosmet mora da bude multietnički i samo kao takav će biti zanimljiv za strana ulaganja... Naglašavam da moramo mnogo da uložimo u ekonomiju, ali i u vladavinu zakona, koji mora biti jednaka za sve", rekao je Pacoli u intervjuu beogradskoj "Politici".

Pacoli je rekao da bi voleo da sever Kosmeta bude slobodna ekonomska zona, u koju bi jaki investitori ulagali.

"Planiramo da se uloži veliki kapital, gde bi za početak bilo otvoreno najmanje dve do tri hiljade radnih mesta. Sever bi imao ekonomsku autonomiju", rekao je Pacoli.

On je istakao da bez dobijanja mesta šefa države neće ući u koaliciju i da će tražiti i ministarstva ekonomije, zdravlja i najmanje još jedno. Na pitanje da li to znači da će kao predsednik Kosmeta krivično goniti i Hašima Tačija, ako se pokažu tačnim navodi Dika Martija, Pacoli je odgovorio da će zakon biti jednak za sve i da niko ne može da bude iznad zakona.

Vlada sa Tačijem: Može, ali i ne mora

Pacoli je na nedavnim izborima na Kosmetu osvojio 7,1 odsto glasova i zauzeo peto mesto i može da postavlja koalicione uslove. Pacoli, koji je svojevremeno bio označen kao jedan od najvećih sponzora OVK, rekao je da će se u formiranju nove kosmetske vlade udružiti sa premijerom u ostavci Tačijem, ali ne i sa onima koji nemaju čistu biografiju.

Pacoli je rakao da puno očekuje od razgovora Beograda i Prištine, ali "Beograd mora da prihvati realnost da je Kosmet država" i da "sa priznavanjem ne treba više odugovlačiti".

"U planu mi je da izgradim i Prištinu i Gračanicu, da povežem Beograd, železnički i drumski i sa Dečanima i Peći, Uroševcem, za dobrobit svih građana koji žive na Kosmetu, koji će se slobodno i bez trunke straha kretati i po Kosmetu i po Srbiji. Spreman sam da sav novac koji imam uložim tu gde sam rođen", rekao je Pacoli, po mnogima najbogatiji Albanac na svetu, sa stalnim boravkom u švajcarskom Luganu u komšiluku sa Dikom Martijem kome je, po nekim izveštajima, pomogao u istrazi o trgovini organima, ali i kojeg, kako tvrdi, nije video poslednjih 20 godina, i Karlom del Ponte.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 30.12.2010. 02:08
kao da mu je karic pisao govor !
Četvrtak 30.12.2010. 03:12
e ako on ne vrati Srbe niko nece, sta smo docekali da nas polupismeni semenkari podjebavaju u rodjenoj zemlji
Četvrtak 30.12.2010. 02:48
Ovaj pacov pacoli tadic i dinkic rade za istog gazdu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online