Ponedeljak 13. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 28.12.2010.
12:00
M. Filipović - Vesti A

Verujem u pozitivan ishod za Nastiće!

Ambasador Srbije u Vašingtonu Vladimir Petrović i generalni konzul iz Čikaga Desko Nikitović razgovarali su sa zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara Tomom Kantrimenom o porodici Nastić iz Kalifornije, tvrdeći da su svi dokazi na strani pomenute porodice.

Da podsetimo, porodica Vuka Nastića iz Kalifornije ovih dana je u centru pažnje javnosti zbog činjenice da im je američka lokalna Agencija za zaštitu dece oduzela starateljstvo nad osmogodišnjim sinom Damjanom i petogodišnjom ćerkom Nastasijom. Deca su već šest meseci odvojena od roditelja, koji su optuženi za njihov navodni nepravilan odgoj i seksualno zlostavljanje.

DOkazi su na našoj strani: Desko Nikitović
 


''Mi ćemo odmah posle praznika tražiti da se deca smeste u srpske porodice, a verujemo da će se čitav slučaj pozitivno okončati na ročištu 26. januara jer su svi

Pripreme za razdvajanje


Sudija u slučaju Nastić doneo je pozitivnu odluku po zahtevu Agencije za zaštitu dece kojom se traži njihovo razdvajanje. Majka Verica je u četvrtak videla sina Damjana i predočila mu moguće razdvajanje sa sestrom.

 

On joj je rekao da ga psiholozi već pripremaju za to.


''Verica ga je utešila rečima da će to možda ipak biti srpska porodica, pa je Damjan tada to malo lakše podneo. Dopustili su nam da im damo poklone za Božić, ali i dalje insistiramo da deci omoguće odlazak u crkvu na naše Badnje veče ili Božić. Nismo sigurni da će im to i omogućiti jer i dalje tvrde da srpski sveštenik može da ih poseti, ali da oni nemaju nikakvu obavezu da decu vode u crkvu'', kaže Vuk Nastić.

dokazi na našoj strani'', kaže Desko Nikitović.

''Ovi ljudi su potpuno nevini. Posle Nove godine zahtevaću da vidim decu u prisustvu nekog od naših uglednih dečjih psihijatara i posle toga podneti dokaze koji će potpuno negirati stavove i tumačenja njihovog psihijatra, koji je do sada u slučaj uključen.

Od Toma Kantrimena smo tražili da se hitno zaustavi verska i rasna diskriminacija nad ovom porodicom, predočili smo mu da mediji u Srbiji o ovome uveliko obaveštavaju i da su reakcije brojnih čitalaca i gledalaca veoma negativne, što doprinosi stvaranju negativnog, antiameričkog javnog mnjenja'', dodao je on.

Nikitović je naglasio da bi bila velika šteta za odnose dve zemlje da slučaj dalje eskalira.


''Ne odustajemo od pronalaženja pravih krivaca za ovo zamešateljstvo, a oni nisu u porodici Nastić.

Svi su svesni da su napravili mnogo grešaka i propusta, ali ne žele oslobađajuću presudu jer znaju da ih posle nje čeka tužba s naše strane. Nastojaćemo da angažujemo još jednog advokata za majku Vericu Nastić i verujemo u pozitivan ishod'', objanio je Nikitović.

Utorak 28.12.2010. 12:54
Ja zelim da Nastici jos malo stisnu se potrude i uzmu neki miljon od Amera pa se svi zajedno vrate u Srbiju pa tu mirno i lepo dalje da zive .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online