Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Nedelja 26.12.2010.
03:41 >> 08:43h
Politika A

"Znamo za trgovinu organima od 1999."

"Prva sam javno progovorila da se kidnapovanim i nestalim Srbima uzimaju organi, što je moglo života da me košta. Ali nisam imala podršku tadašnjeg srpskog rukovodstva, jer je u to vreme to bila tabu tema. Imala sam o tome saznanja, jer mi je jedan prijatelj iz međunarodne zajednice o tome pričao. Ali nikakvu podršku nisam imala od Srbije, a još manje od predstavnika međunarodne zajednice”, rekla je za "Politiku” Rada Trajković.

Serđo de Melo

U tom periodu na čelu civilne misije UN bio Serđo de Melo iz Brazila (kasnije stradao u mirovnoj misiji u Bagdadu).

Za vreme njegovog mandata (jun-jul 1999. godine) bilo je najviše otetih, kidnapovanih i stradalih Srba na Kosovu i Metohiji, o čemu, kako naglašava Rada Trajković, u svojoj knjizi "Lov” govori Karla del Ponte.

"Nisam se nijednom sa njim srela, ali jesam sa Bernarom Kušnerom, koji je na mesto šefa UNMIK-a stigao krajem decembra 1999. godine," navodi Trajkovićeva. 

Ona navodi da je u povremenim razgovorima sa francuskim diplomatom stalno potencirano pitanje stradalih Srba.

Rizikovala: Rada Trajković

O tome, kaže ona, postoje stenogrami u kojima su predstavnici srpske zajednice insistirali da se otvori pitanje sudbine nestalih Srba i ostalih manjinskih zajednica.

POVEZANE VESTI

Nedelja 26.12.2010. 08:53
sad je zinula. sram je bilo. njen opstanak i uticaj koji ima samo je dokaz da je imala odlicne kontakte sa siptarskim kolovodjama. zena koja menja stranke po potrebi i zarad licnog interesa. ona je olicenje zakasnelih izjava. oprezna uvek. sada kada je videla da je koljac gotov, evo nje sveznalice. i naravno, drugi su krivi. ona ne i nikada nece snositi posledice za njeno pogubno antisrpsko delovanje na kosovu i metohiji.
Nedelja 26.12.2010. 10:21
Имамо овде 2 потпуно различита става, Мисхел и Кајга и оба добијају плусеве од читалаца, без иједног минуса, што постаје симптоматично. Па није могуће да читаоци ништа не разумеју. Ова Трајковичка лаже! Кајга је у праву 100%. Покушавам у архиви Вести да нађем чланак, када је она примила Кушнера у посету, мислим да је било прошле године. Ко се сећа, било је то онда кад су она и Кушнер напали оног новинара што је Кушнера питао за "жуту кућу". Назвали су га лудаком. Било би лепо да то Вести поново објаве. Ево и овде, она каже да јој је рекао неко из међ. заједнице. Ко? Зашто не каже?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online