Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Petak 24.12.2010.
16:11
Vestionline A

''Martijev izveštaj maslo Srba i Rusa''

Premijer samoproklamovane republike Kosovo i Metohija Hašim Tači izjavio je danas da je izveštaj izvestioca Saveta Evrope Dika Martija o trgovini ljudskim organima na Kosovu, horor i politički pamflet "pripremljen u Srbiji uz blagoslov Rusije".

U interviju za prištinski list Koha ditore Tači je ocenio da navodi u tom izveštaju neće negativno uticati na njegovu poziciju u razgovorima sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem.

Nisam kriv, ništa ne znam, nameštaju mi sve: Hašim Tači
 


Mesto gde će sastanak biti održan nije još određen, rekao je Tači ukazujući da sastanak priprema Zapad i da od njega očekuje "zatvaranje poglavlja tame i sukoba i otvaranje poglavlja saradnje između Kosova i Srbije".

Pecoli kriv za sve?

 

Beogradski mediji navode da je izveštaj Dika Martija zapravo finansirao kontroverzni biznismen Bedžet Pacoli, za koga se veruje da je bio jedan od najvećih finansijera i Tačija i Oslobodilačke vojske Kosova (OVK).


Ti razgovori će se, izjavio je Tači, održati ubrzo i za njih Zapad vrši intrenzivne pripreme.


Kosovski premijer u ostavci je naglasio da ima "argumente, činjenice i svedoke u vezi sa inkriminisanim motivima i načinom na koji je izveštaj rađen i Marti neće moći da izbegne pravdu".


"Izveštaj je uperen protiv Kosmeta i dokaze za to predočiću pravdi. Dik Marti je svestan toga. Znam da pokušava da se brani imunitetom, ali imunitet ne traje čitavog života", rekao je Tači.


On je rekao da je izvestilac Dik Marti pozvan u Prištinu da predstavi svoj izveštaj o trgovini organima za koji su kosovske vlasti ocenile da je pun kleveta.

Marti povezan sa nemačkim obaveštajcima?

 

"Slučajnost ili ne, u Martijevim izveštajima pominju se iste optužbe na račun kosmetskog političkog vrha kao i u izveštajima nemačke obaveštajne službe (BND)”, ističe komentator "Neue Zürcher Zeitung", uglednog švajcarskog dnevnika, a prenosi "Politika" čiji sagovornik blizak BND-u tvrdi da je izvestilac Saveta Evrope imao "insajdera" u ovoj nemačkoj službi.

POVEZANE VESTI

Petak 24.12.2010. 16:14
Ti mislis da je isti kao Mislin Kalmi Rej koja se prodala siptarima? E jadnice, Marti je ovo sve radio po nalogu SE a ne Srbije i Rusije. Ali cak i da je tako kako ti teroristo kazes, nista ne menja cinjenice da ste prodavali organe nevinih ljudi. A to je zlocin.
Petak 24.12.2010. 16:58
Занимљиво је како се у први план потура сумња о немачким изворима а сви знају и сви знамо да истих информација поседују све обавештајне службе које се баве иностанством! Мали Арнауте долијао си! Ко год ти креира текст за обраћање јавности хвата се за сваку сламку! Ако има имало правде на овом свету нема теби изласка из ове ситуације. И да небеше Мартија џаба показивање и усмеравање прста од Руса. Хвала њима и за толико јер ови наши (тужилац и његов заменик)...
Petak 24.12.2010. 16:15
Ko sa djavolom tikve sadi....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online