Utorak 21. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 15.12.2010.
10:19
Alo A

Gazda Jezda u teškom stanju

Jezdimir Vasiljević (62), poznatiji kao Gazda Jezda, vlasnik propale piramidalne štedionice "Jugoskandik“, pao je u invalidska kolica nakon što mu je krajem novembra ugrađena intervencija na srcu zbog začepljenja krvnih sudova, saznaje "Alo!“.

Jezdimir Vasiljević 
 


Vasiljevića, koji je sa četvoricom saradnika optužen da je ojadio štediše za 95 miliona evra i proneverio 30 miliona evra, po Okružnom zatvoru vozaju u kolicima, zbog čega nije u stanju ni da prima posete.

Svi ga zaboravili

 

Jezdu u zatvoru obilazi ćerka iz prvog braka, koja mu šalje pakete i novac da kupi sebi nešto u zatvorskoj kantini. Dvojica sinova iz Holandije, koji sa Jezdinom drugom ženom žive u jednom gradiću u toj zemlji, nisu ga nijednom posetili. Suđenje Vasiljeviću, koji je krajem marta izručen iz Holandije, nastavlja se 16. februara.

"Od ugradnje stenta na srcu, Jezda ne može da stane na noge, pa ni advokati nisu mogli da ga posete, pošto su stražari imali poteškoće da ga u kolicima dovezu liftom u prostoriju za posete. On je hteo da nekako dođe, ali još se nije oporavio od intervencije, pa ga nisu ni spuštali sa gornjih spratova. Vasiljević je ranije doživeo moždane udare, zbog čega se kretao pomoću štapa, pa mu je stanje operacijom još više pogoršano", kaže sagovornik lista.
 

Ipak, nekada moćni bankar iz doba Slobodana Miloševića ne bi voleo da u javnost dopre informacija da je u lošem stanju.

"On drži do sebe i veliki je optimista. Doduše, nekad mu malo opadne moral, ali se brzo povrati. Voli da zbija šale, a i da se dotera za posete. U šali kaže: 'Nikad se ne zna kad će koja zgodna advokatica da dođe', pa doteran ode u sobu za posete", priča izvor dnevnika "Alo" iz Okružnog zatvora.


Vasiljević od svojih advokata zahteva da redovno šalju poruke njegovoj supruzi Sari u Ekvador, koja u toj južnoameričkoj zemlji živi sa njihovim osmogodišnjim sinom Zaharijem i dvoje usvojene dece.


"Sara je jako uznemirena zbog svega i brine zbog Jezde. Teško joj je bez njega u Ekvadoru jer tamo, pored njihovog sina, izdržava i dvoje dece iz njene porodice, koje je usvojila nakon pogibije njihovih roditelja. Jezda insistira da joj šaljemo poruke da je dobro, da ne brine", kaže advokat Branka Slani-Tabaroši, koja sa Dragoljubom Đorđevićem godinama zastupa Vasiljevića. 

POVEZANE VESTI

Sreda 15.12.2010. 10:33
dafininim putem. raj ili pakao. neka mu sam bog odredi. steta sto nije ispricao pricu iz tog vremena. cutace kao i dafina. zavet cutanja. malo duzi zivot.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online