Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 14.12.2010.
20:44
Vestionline A

Zaduživanja su moralno opravdana

Plan razvoja Srbije u narednih 10 godina mora biti odgovor na plan razvoja, koji je već usvojila Evropska unija (EU), jer želimo da postanemo njen član, izjavio je danas predsednik Srbije Boris Tadić i naglasio da su zaduživanja za završetak infrastrukturnih projekata po povoljnim uslovima moralno opravdana.

Obraćajući se učesnicima skupa "Nedovoljno razvijena područja - šansa za investitore", Tadić je rekao da su investicije u infrastrukturu nužan uslov za razvoj Srbije i naglasio da je potrebno završiti i modernizovati putnu i železničku infrastrukturu na koridorima koji prolaze kroz Srbiju.

Više ulagati u infrastrukturu, čak i po cenu zaduživanja: Boris Tadić


Kako je naglasio predsednik Srbije, strategija razvoja mora da odgovara planu razvoja EU do 2020. godine, jer Unija smatra da je ulaganje u infrastrukturu deo prošlosti.


"Mi nećemo moći da računamo na takvu vrstu podrške u budućnosti i moramo u najskorije vreme završiti infrastrukturne projekte ukoliko bismo želeli da uhvatimo priključak sa razvojem EU. Ako to ne uradimo, nikada nećemo postati članica EU", istakao je Tadić.


Tadić je istakao da Srbija ne može da računa da će graditi puteve i energetska

Nemamo demografsku politiku

 

On je naglasio da je najveći problem sa kojim se Srbija suočava demografski problem, jer sprečava razvoj i uspostavlja nove bezbednosne izazove.


"Mi smo zemlja sa najstarijom populacijom i nemamo ravnomernu demografsku politiku kao posledicu neravnomernog razvoja", zaključio je Tadić.

postrojenja od nepovratnih sredstava EU.


"To vreme je prošlo. Nismo iskoristili devedesete godine kada smo te resurse mogli da koristimo", rekao je Tadić.


On je objasnio da Srbija sama mora investirati u ove oblasti i koristiti povoljne kredite Evropske investicione banke i Svetske banke.


"To su krediti koji su isplativi i moralno opravdani. To su investicije za buduće generacije", rekao je on.

Prema njegovim rečima, Srbija ima plan za narednih deset godina, koji podrazumeva nastavak institucionalnih reformi, pravnu državu, konkurentnost privrede za privlačenje stranih investicija i povoljne takse za ulaganje.


"Za to nam je potrebna podrška lokalnih samouprava, građana, EU i samo na takav način će Srbija moći da se podiči time da nema nedovoljno razvijene opštine", rekao je Tadić.

POVEZANE VESTI

Utorak 14.12.2010. 20:58
Kuc, kuc ... - Da, izvolite ... - Dobar dan, mi bi do predsednika, ako je slobodan ... - Izvolite - Dobar dan, Predsedniče mi smo iz alijanse ... - Dobar dan, izvolite sedite, e baš mi je drago da ste došli da sa vama podelim brigu o demografskom problemu naše nacije, koja svakim danom postaje sve starija ... Evo Vlada i ja upravo pravimo planove o demografskom preporodu nacije, pa nam je vaša podrška i pomoć jako poželjna. Nesumnjivo će svaki pojedinac ove zemlje morati da da i svoj lični doprinos ... - Ali, Predsedniče mi smo iz Gej Alijanse ...
Ponedeljak 21.11.2011. 09:45
a nemoralno trosi.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online