Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Petak 10.12.2010.
15:48 >> 17:42h
Vestionline A

Preševo: Srbijo priznaj naše diplome

U Preševu je danas, povodom Međunarodnog dana ljudskih prava, nekoliko hiljada mladih i studenata iz Preševa, Bujanovca i Medveđe protestovalo zbog nepriznavanja kosmetskih diploma u Srbiji.

Glavna parola protesta bila je: "Stop odlivu mozgova"


Skup je organizovao preševski Odbor za ljudska prava, a učestvovalo je oko 3.000 mladih iz tri grada na jugu centralne Srbije nezadovoljni što diplome prištinskog univerziteta nisu priznate u Srbiji,a poručili su da ne žele da budu taoci nerešenih političkih odnosa Beograda i Prištine.


Predsednik preševskog Odbora za ljudska prava Belgzim Kamberi rekao je novinarima da je protestni marš organizovan sa ciljem da se međunarodnoj javnosti ukaže na "težak položaj svršenih studenata Univerziteta u Prištini".


Prema njegovim rečima, samo u Preševu ima oko 100 svršenih studenata koji čekaju na posao samo zato što država Srbija ne priznaje diplome sa Kosova, a ista sudbina čeka još oko 1.000 onih koji još studiraju.


Kamberi je dodao da su učesnici protestnog skupa uputili pismo šefu diplomatije EU Ketrin Ešton od koje zahtevaju da Brisel posreduje u bržem rešavanju političkih odnosa Beograda i Prištine.


Učesnici protesta prošetali su glavnom ulicom Preševa, a podršku su im dali rukovodstva te opštine i Bujanovca, sa predsednicima Ragmi Mustafom i Šaipom Kamberijem na čelu.


Oni su nosili brojne transparente, a na najvećem je pisalo "Stop odlivu mozgova", kojeg su po završetku šetnje ostavili u dvorištu u kome se nalazi kancelarija Koordinacionog tela za jug Srbije.

POVEZANE VESTI

Petak 10.12.2010. 17:00
koje siptarske diplome?....jel one kupljene u pristini....pa tako svi sa paricama postadose akademski gradjani, a knjigu ni videli nisu....osim toga kako da im priznaju diplome ako im ne priznaju zemlju...siptarska posla...koordinirano oni to rade sa zapadom...sad i onaj englez pokrece pitanje presevske doline....mnogo koordinisano da bi bilo slucajno.....
Petak 10.12.2010. 15:58
Министре полицијски, смијеш ли ове квазистуденте да растјераш?
Petak 10.12.2010. 17:12
Druga epizoda Dok noć lagana pada na hacijendu, Don Pedronar dobija vest da se mladi radnici okupljaju oko vatre na brdu kod pojilišta. Zabrinut, šalje Ivandera De La Policiana, čuvara hacijende da ispita zbog čega se mladi okupljaju. Ivander prihvata gazdin zadatak i sedla najbolju kobilu ... Za to vreme predradnik San Hose Campesios De Querida priprema traktore za oranje. Tu među traktorima zatiče nekoliko radnika sa susedne hacijende koji mu nude da u rezervoare sipa vodu i tako uspori oranje. Gazda susedne hacijende nudi San Hoseu veliki novac i odelo Armani. U svojoj sobi Don Lobo zamišljeno gleda u plafon i u mislima grli svoju Donu Lokutoru. Kaje se što se zamerio San Pedronaru ...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online