Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 06.12.2010.
22:07
Vestionline A

Bujanovac: Koalicija Albanaca i Srba

Na sednici Skupštine opštine Bujanovac u ponedeljak je ozvaničen sporazum o ulasku dve srpske liste, Demokratske stranke (DS) i Grupe građana Stojanča Arsić, u vladajuću većinu koju su činile isključivo albanske stranke.

Albanci i Srbi, kako je dogovoreno još u oktobru, zajedno će vladati Bujanovcem
 

Predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi je rekao da je počela realizacija tog sporazuma, a nova vladajuća koalicija, ocenio je, treba da omogući veću političku stabilnost u radu lokalne samouprave i same Skupštine, prenose beogradski mediji.


On je izrazio nadu da će lokalni parlament usvojiti njegov predlog da se poveća broj članova Opštinskog veća za četiri nova člana iz redova DS i Grupe građana Stojanče Arsić.

- Narednih dana ostaje da se i ostali deo sporazuma ispuni po dogovoru, odnosno da se imenuje jedan od načelnika u opštinskoj upravi i postavi jedan od mojih pomoćnika. Takođe, nadam se da će u najskorijem roku Vlada Srbije, odnosno resorna ministarstva i Koordinaciono telo, početi sa realizacijom drugog dela koalicionog sporazuma - integracije Albanaca u državne institucije, po odluci Vlade iz jula ove godine, kada su odobrena 63 nova radna mesta za potrebe Koordinacionog tela - dodao je Kamberi.

Stojanča Arsić je istakao da je ovo početak implementacije sporazuma koji je potpisan pre više od mesec dana.

- Sutra će biti imenovani načelnici u opštinskoj administraciji i pomoćnik predsednika opštine. Uradili smo dobru stvar i ovo je dobra osnova da se napravi obrazac za multietičnost u opštini Bujanovac. To će zaživeti nakon sledećih izbora, da se multietnička vlast formira u roku od dva meseca, a ne da se čeka kao do sada dve godine - rekao je Arsić.


U oktobru je potpisan ugovor o formiranju multietničke vlasti u Bujanovcu.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 06.12.2010. 22:29
otislo je sve dodjavola.
Ponedeljak 06.12.2010. 23:12
nece da funkionise. pa da ne mislite da me nema, moji komentari ce verovatno biti pri dnu,. zao mi je sto ne mogu da direktno odgovaram na neke komentare. pogotovo justinu. retka prilika, coveka nema cesto. toliko.
Utorak 07.12.2010. 00:04
ne mogu da funkcionisem. izlazim. videcu sutra. ako mi je ukinut nalog valda ne bi uopste funkcionisao. ne znam. nikada mi nigde nije nalog ukinut pa nemama iskustva sa tim. ako jeste, nema veze. ima dana. ja svoj stil necu menjati. nisam ni na blicu pa nikada nisam bio blokiran. pozdrav
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online