Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Subota 04.12.2010.
16:14 >> 17:22h
Vestionline A

Tadić: U EU tek za 10 godina ako...

Srpski predsednik Boris Tadić poručio je danas da bi Srbija u narednih 10 godina mogla da postane članica Evropske unije, ali da se to neće dogoditi ukoliko ne obezbedimo kompletnu obrazovnu, naučnu, saobraćajnu i energetsku infrastrukturu. Drašković jednoglasno izabran za predsednika.


Optimistične prognoze o ulasku u EU: Vuk Drašković i Boris Tadić
 

"Svrha ulaska u EU je korenita promena i modernizacija Srbije", naglasio je Tadić obraćajući se učesnicima sabora Srpskog pokreta obnove, javljaju beogradski mediji.

Tadić je rekao da je uveren da će aktuelna vlast na izborima 2012. godine ponovo dobiti podršku građana, samo ukoliko ispravi greške koje je činila u prošlosti.
Grešaka je bilo, primetio je Tadić, ali i istakao da je ubeđen da nema boljih političkih snaga koje će ostvariti cilj.


"Moramo da budemo jasni u definisanju ciljeva i ispunjavanju onoga što je obećano građanima", napomenuo je on i dodao da je spreman da uloži svu svoju energiju zarad ostvarenja ciljeva.


Predsednik Srbije je rekao da je stranka Vuka Draškovića imala ključnu ulogu u demokratskom procesu, da je terepela udare i podnosila žrtve, ali i smogla snage da opstane. "SPO odlučno želi da uvede Srbiju u EU. Bićemo i u budućnosti saveznici na tom putu", poručio je Tadić.


Na početku Sabora u Centru „Sava“, na kojem će biti izabrani predsednik i sedam potpredsednika SPO, hor je otpevao "Odu radosti", a članovi te stranke koji su ispunili salu su uzvikivali "Hoćemo kralja".

Drašković: EU nije raj, već izlaz iz pakla

 

Predsednik SPO-a Vuk Drašković je jednoglasno, ponovo izabran za predsednika stranke, dok su za potpredsednike izabrani Srđan Srećković, Aleksandar Jugović, Sanja Čeković, Aleksandar Čotrić, Žika Gojković, Zoran Milenković i Mirko Čikiriz.

Drašković je danas pre izbora poručio da Srbija ulaskom u EU ne ulazi u raj, nego izlazi iz pakla, i da time neće ugroziti svoje istorijske, duhovne, ekonomske, ili ma koje odnose sa narodima i državama izvan Unije.


Kao strateškog partnera SPO na putu u EU, Drašković je označio Demokratsku stranku predsednika Srbije Borisa Tadića.

Kosmet je Jerusalim

 

Za SPO, kako je istakao, Kosmet  i dalje ostaje Jerusalim Srbije, a u pregovorima sa vlastima u Prištini, smatra, Srbija treba da se izbori za evropski status Kosmeta i kosmetskih Srba.

"Današnoj Srbiji se žuri u Evropu i na tom putu su joj potrebne obe evropske ruke - i desna i leva. Već dve decenije naš strateški partner je DS, koja je za republiku i članica je Evropske socijalističke internacionale, dok mi pripadamo desnoj porodici evropskih narodnih partija i programski smo za ustavnu parlamentarnu kraljevinu. Teza i antiteza, ali u istom smeru", kazao je predsednik SPO.


Obraćajući se 6. Saboru SPO-a, Drašković je napomenuo da Srbija ne sme propustiti "poslednji voz" za Brisel, jer je ovo vreme odlučujuće bitke za osvajanje demokratske razvojne i bezbednosne budućnosti srpske države.


On je rekao da je SPO proteklih godina delio sudbinu stotina hiljada gubitnika demokratske tranzicije i pozvao članove te stranke i simpatizere da ponovo budu misionari, kao što su to bili devedesete i devedestih.

"Uzbunili smo i uzbudili stotine hiljada ljudi, ali su tu plavu reku SPO, reku evropske Srbije, na prvom višestranačkom izjašnjavanju naroda nađačale mutne bujice antiistorije", prisetio se Drašković početka devedesetih.
 

POVEZANE VESTI

Subota 04.12.2010. 15:59
I ja bih mogao da oženim Anđelinu,i amerika da prestane da ubija ljude po svetu,i milan47 da provocira,......
Subota 04.12.2010. 16:29
Пре, отприлике 2 месеца је Јуда Искариот причао да ће"они"у ЕУ ући 2016. г. а сада каже даћемо "ми" ући у ЕУ 2020, и то условно! И тада и сада само лупета и не треба га узимати за озбиљно. Ово је стварно срамота, имамо председника који тотално лупа и обмањује нас, као да ми сви данас, заборављамо шта је он рекао јуче!
Subota 04.12.2010. 18:21
jos jedna obmana uz pomoc komandanta belih orlova i najveceg srpskog prevaranta i devetomartovkog slobinog klovna.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online