Nedelja 6. 10. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 03.12.2010.
17:09
Vestionline A

Ljajić: "Vikiliks" nema pojma o Mladiću

Predsednik nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je da ne veruje da bi neke značajne informacije iz afere "Vikiliks", a koje se tiču potrage za Ratkom Mladićem, mogle da izađu na videlo.

Ne veruje da će "Vikiliks" pomoći u hapšenju Mladića: Rasim Ljajić
 

Ljajić, naime, ne očekuje da će "Vikiliks" obelodaniti neke konkretne informacije u slučaju lociranja i izručenja haškog optuženika generala Ratka Mladića, prenose beogradski mediji.


Nema ničeg bitnog

- Ne verujem da bi značajne informacije mogle da izađu u javnost, a ovo što je dosad obelodanjeno više su razgovori koji su vođeni s državnicima i utisci o pojedinim političarima, nego nešto što predstavlja konkretnu informaciju o lociranju i izručenju Mladića - rekao je Ljajić.

To što je potera za Mladićem često na tragu, a ne uspeva da ga uhapsi, prema mišljenju Ljajića, ne znači slabost države, već su u pitanju realne poteškoće s kojima se u tom traganju suočava.


Uspešno skrivaje

- Činjenica je da se Mladić uspešno skriva, ali mi sarađujemo sa mnogim službama bezbednosti, zemljama regiona i Evropske unije. Srbija je pokazala apsolutnu političku volju i imala je uspeha u potragama za mnogim haškim optuženicima. Siguran sam da će sve akativnosti na lociranju i preostala dva haška optuženika dati razultat, uprkos svim poteškoćama i objektivnim okolnostima - naglasio je Ljajić.

Pored generala Mladića, nadležni organi Srbije intenzivno tragaju i za bivšim predsednikom vlade SAO severna Baranja i zapadni Srem i predsednikom bivše Republike Srpske Krajine Goranom Hadžićem.

Odgovarajući na pitanje novinara kako je moguće da je pronađeno toliko oružja u kući Ratka Mladića zbog koga se sada sudi njegovoj supruzi, s obzirom da je već bilo operativnih podataka i prismotri kuće, Ljajić je kazao da je kada je prilikom prvog pretresa pronađeno oružje pokrenut postupak, da je to sada pred pravosudnim organima i da on ne želi da prejudicira kako će taj proces dalje teći.

POVEZANE VESTI

Petak 03.12.2010. 17:44
dudule izasao sam sa ovog sajta. zar nisi shvatio da su poremecene osobe preuzele ovaj portal. pozdrav.
Petak 03.12.2010. 19:06
Pa mozda i DJENERAL cita VIKILIKS pa zna gdje ce da ga traze :) e balija balija kako si glup
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online