Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 29.11.2010.
18:49
Tanjug A

Ivanović: Biće incidenata na kosmetskim izborima

Predstavnici Ministarstva za Kosovo i Metohiju upozorili su danas da bi otvaranje birališta u javnim prostorijama na severu Kosova na vanrednim parlamentarnim izborima zakazanim za 12. decembar moglo da destabilizuje situaciju u ovom delu pokrajine.

Glasačke kutije neće moći u škole i opštine na severu Kosova i Metohije

Istovremeno, predstavnici Centralne izborne komisije (CIK) u Prištini rekli su Tanjugu da će za nekoliko dana biti poznato na kojim mestima će moći da glasaju građani koji žive na severu Kosova.

Državni sekretar u Ministarstvu za KiM Oliver Ivanović izjavio je da smatra da bi otvaranje birališta na predstojećim vanrednim kosovskim izborima na severu pokrajine moglo prouzrokovati incidente.

Ivanović je upozorio da bi svaki stav koji je u suprotnosti sa stavom Vlade Srbije, kada je u pitanju sprovođenje izbora na severu Kosova, mogao da među lokalnim stanovništvom bude tretiran kao provokacija.

"Naš stav je da biračka mesta u bilo kojoj javnoj prostoriji na severu Kosova mogu predstavljati izazov i uzrok za incidente, a to nam najmanje treba. Suprotan stav Vladi Republike Srbije mogao bi da se tretira kao provokacija a onda se ne zna kako bi se ta provokacija završila“, rekao je Ivanović.

Oliver Ivanović: Biće provokacija, i odgovora na njih

On je istakao da će se organizatori izbora usmeriti na multietnička naselja u Kosovskoj Mitrovici poput Bošnajčke mahale, Tri solitera, Suvog Dola i Mikronaselja.

"Jako je bitno da gde god postave biračko mesto ono bude dostupno za sve one koji budu želeli da glasaju, ali da istovremeno ne bode oči Srbima koji imaju potpuno drugačije mišljenje," kazao je državni sekretar u Ministarstvu za KiM.

Glavni izvršni službenik u CIK Džemailj Pećani izjavio je Tanjugu da je prvi decembar rok kada će CIK zvanično saopštiti gde će žitelji Kosova i Metohije moći da ostvare svoje glasačko pravo.

Portparol CIK Fehmi Ajvazi izjavio je Tanjugu da je najvažnije da svi oni građani koji žele da glasaju 12. decembra imaju priliku da to učine, nevezano da li će svoje građansko pravo ostvariti na takozvanim mobilnim punktovima ili u prostorijama koje su javne institucije.

Na prošlim izborima na severu Kosmeta zabeležena je zanemarljiva izlaznost birača, a "pokretni punktovi" na kojima su građani mogli da glasaju bili su van urbanih sredina i instalirani krajnje neuslovno.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 29.11.2010. 22:42
Овде су увек биле гужве и немири, не верујем да ће се за време или после избора то променити.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online