Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 29.11.2010.
12:00

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/news.phtml on line 73
A

Neće biti čistke u stranci

Opozicija nema šanse da iznudi vanredne izbore, nema odgovore na suštinska pitanja, tako da je sve što se o tome provlači kroz medije politički marketing. Socijalistima bi izbori odgovarali, ne plašimo ih se, ali mi nikako ne želimo da ugrozimo političku stabilnost u zemlji, kaže portparol Socijalističke partije Srbije (SPS) Đorđe Milićević u razgovoru za "Vesti".

Đorđe Milićević


 

Hoće li biti nekih većih i zvučnijih kadrovskih promena u vrhu SPS-a nakon osmog kongresa?


- Ovaj kongres je veoma bitan za budućnost SPS, ali moram da naglasim da će on biti programski, ne kadrovski. Zato su sve medijske priče, samo priče. Neće biti nikakvih čistki, već je došlo vreme da postavimo ciljeve koji će ojačati partiju. Cilj je jaka i moderna partija levice koja se ne distancira od prošlosti, ali koja je sada okrenuta budućnosti.
 

Ako ne bude čistki, šta očekujete od ovog kongresa?
- Vreme je da SPS, posle 20 godina, dobije i novi program i statut, jer su se promenile mnoge okolnosti. To nam je u ovom trenutku prioritet. SPS je veoma zadovoljna aktivnošću i odgovornošću svojih članova na funkcijama ministara u Vladi Srbije.


Ipak, predsednik stranke Ivica Dačić je najavio kadrovske promene i podmlađivanje partije, zar ne?


- Ne mora da znači da se podmlađivanje odnosi na najuže rukovodstvo, ali to nije pitanje na koje mogu da odgovorim, jer ja ne donosim takve odluke.
 

Pritom je ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić kazao da bez obzira što je iz "stare garniture", ne misli da će imati potrebe da ustupi mesto nekom mlađem...
 

- Ne delim ljude na stare i mlade, ni generacijski. Smatram da su potrebni oni koji imaju viziju, hrabrost a ne oni koji to nemaju. O kadrovima se ne odlučuje generacijski u našoj partiji.
 

Znači li to da je on bio u pravu...
- Da.
 

Istraživanja pokazuju da vladajuća garnitura ne bi baš najbolje prošla ako bi izbori

bili održani sutra...
 

- Ne verujem u svačije brojke, jer je vrlo važno ko je naručio istraživanje. Za mene je snaga brojki, snaga argumenata i činjenica, a o tome govore rezultati izbora. Rejting SPS-a raste, što su pokazali rezultati lokalnih izbora, i to mi je realno.
 

Plaši li se SPS izbora?
 

- Ne! Nama bi u ovom trenutku vanredni izbori odgovarali, ali ne želimo da ugrozimo političku stabilnost u zemlji. Naš stranački rejting ide uzlaznom putanjom.
 

Ipak, opozicija ih uveliko najavljuje...
 

- Partije opozicije nemaju potencijal za tako nešto, ne može da ih izazove protestima, nema odgovore na suštinska pitanja. Sve je to samo politički marketing.
 

Kasno smo učili greške


Koliko se SPS promenila u odnosu na godine kada je Slobodan Milošević bio na vlasti?


- Jedino što nam se može zameriti je što grešaka nismo bili svesni dok smo bili na vlasti, već smo ih uočili kasnije. To je iza nas, na prethodnim kongresima smo to razrešili i vreme je za budućnost i napredak. Jer, ako gledate unazad, nikada ne možete stići napred.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 29.11.2010. 12:11
i ne treba. tu smo mi. gradjani srbije ce da vas pociste i strpaju u zabelu. zbog proslog i sadasnjeg stanja u drzavi. ne brinite, imacete drustvo iz vase koalicije. ovoga puta necemo napraviti gresku.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online