Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Nedelja 28.11.2010.
10:14
Tanjug A

Tadić: Odgovarala bi nam manja vlada

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da bi za zemlju veličine naše idealno bilo da imamo 10 do 15 ministarstava i istakao da racionalizacija državne uprave u dobrom delu zavisi od političkog sistema u državi.

Tadić odgovara studentima
 

Politički sistem, uz izborni, takav je da promoviše veliki broj stranaka u parlamentu, što povećava verovatnoću formiranja koalicione vlade, koja opet sama po sebi vrši pritisak na veći broj ministarstava, istakao je Tadić sinoć u razgovoru sa studentima na svečanoj sednici Skupštine Studentske konferencije univerziteta.


Odgovarajući na pitanja akademaca o racionalizaciji u državnoj upravi, Tadić je izneo lični stav da bi politički sistem trebalo da bude takav da smanjuje broj stranaka u parlamentu.


"Ne sa namerom da nestanu političke ideje, već da se one objedine nekolikim političkim strankama", rekao je Tadić, smatrajući da je idealno za zemlju naše veličine da imamo deset do 15 ministarstava.


To, međutim, samo po sebi ne bi smanjilo broj zaposlenih u državnoj upravi, rekao je Tadić, smatrajući da naša zemlja treba da ima 150 poslanika, deset do 15 članova kabineta, što opet, kako je istakao, ne podrazumeva da ćemo imati velike uštede.

Kritike rada mladih ministara


S druge strane, toliko zemalja, kao što je i Srbija, zahteva jednu novu dinamiku, koja često nije u skladu sa iskustvom, koje ide sa godinama, objasnio je Tadić.


"Imao sam čoveka koji je imao 32 godine kada je postao ministar inostranih poslova, moj generalni sekretar isto toliko godina, šef kabineta isto toliko, danas imaju enormno iskustvo. Ni dan danas ne znam da li sam pogrešio ili nisam, zbog toga što sam dao veliku šansu mladim ljudima", rekao je Tadić.


On je izneo i svoje zapažanje da čim "date šansu mladima, ono počnu da se ponašaju kao previše odrasli".


Svečanoj sednici SKONUS-a, u Domu naordne skupštiene, prisustvovali su patrijarh srpski Irinej, ministar prosvete Žarko Obradovih, predsednik Privredne komore Srbije MiIoš Bugarin, predsednik KONUS-a i rektor Univerziteta u Beogradu Branko Kovačević, rektori drugih univerziteta kao i studentski predstavnici iz zemalja u regionu.

 

Nedelja 28.11.2010. 10:49
raspisi izbore pa ces shvatiti da nam ne trbare uopste. raspisi izbore i spasi srbiju. zar si gluv na srpski jecaj i ocaj. poceli smo da te se stidimo. a i sramotis nas na svkom koraku. vise si u zavicaju nego na poslu. idi i sebi ces pomoci. idi da ne bude kasno. idi, idi, i samo idi !
Nedelja 28.11.2010. 11:40
blizi vam se klinicka smrt, ne pomazu vise populisticke izjave.
Nedelja 28.11.2010. 19:26
Оваквој влади не треба ни једно министарство, јер ништа не раде. А и да се укину десет министарства измислићете двадесет подминистарства јер морате запослити: тетке, ујне, ујке, швалерке, партијске пријатеље и све своје. Тако да од смањења нема никаквог ефекта.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online