Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 24.05.2018.
08:40
Vestionline A

Tužili sina jer neće da se iseli: Moraš da radiš! (VIDEO)

Roditelji 30-godišnjeg muškarca pribegli su drastičnim merama i podneli tužbu kako bi svog sina naterali da se iseli iz njihove kuće u američkoj saveznoj državi Njujork.

youtube.com
Majkl na sudu objašnjava razloge zašto ne želi da se iseli iz kuće roditelja

U sudskim dokumentima se navodi da Majkl ne plaća stanarinu, niti pomaže u kućnim poslovima, a ignorisao je i ponudu roditelja da mu finansijski pomognu oko osamostaljenja.

Iako mu je uručeno već pet upozorenja o iseljenju, roditelji ističu da njihov sin i dalje odbija da se iseli, prenosi BBC. Majkl tvrdi da, pravno gledano, on nije dobio dovoljno upozorenja o iseljenju.

G-đa i gospodin Rotondo, posle višemesečnog neuspešnog nagovaranja sina da se iseli, 7. maja su podneli tužbu protiv njega Vrhovnom sudu okruga Onondaga. Advokat roditelja Entoni Adorante kaže da njegovi klijenti nisu više znali na koji način da nagovore sina da se iseli.

"Odlučili smo da moraš neodložno da napustiš kuću", stoji u prvom pismu roditelja od 2. februara.

Majkl je taj nalog ignorisao, a roditelji su mu onda poslali službeni dopis o iseljenju, koji su napisali uz pomoć advokata.

"Ovim se smatraj izbačenim. Ukoliko se ne iseliš do 15. februara, pokrenućemo pravni postupak", piše u dopisu od 13. februara koji je potpisala majka.

Ni tu nije kraj "mukama" roditelja 30-godišnjeg Majkla. Oni su mu potom ponudili 1.100 dolara, oštro kritikujući njegovo ponašanje.

"Postoje slobodna radna mesta, čak i za one sa slabim radnim iskustvom, kao što je tvoj slučaj - moraš da radiš", naveli su roditelji.

Ipak, 30. marta postalo je jasno da njihov sin i dalje nema nameru da ode. U aprilu su roditelji otišli u Okružni sud da se raspitaju da li mogu da izbace sina iz kuće sina. Tamo im je rečeno da moraju da se obrate Vrhovnom sudu, s obzirom da se radi o članu porodice, što su oni i učinili.

Prema navodima, Majkl je tužbu roditelja nazvao "odmazdom" i od suda je zatražio da odbace tužbu. Majkl, koji se vratio kući pre osam godina, nakon što je izgubio posao, rekao je novinarima da planira da podnese žalbu.

On je dodao da ne razgovara sa svojim roditeljima, ali da još nije spreman da se iseli i da je "suviše zauzet da bi našao posao". Njegovi roditelji navode da on ni na koji način ne doprinosi kućnom budžetu, niti da obavlja kućne poslove. Majkl je takođe napustio fakultet "jer je bio suviše težak", piše Dejli mejl.

Ročište pred Vrhovnim sudom zakazano je krajem meseca, samo nekoliko nedelja pre nego što Majkl napuni 31 godinu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online