Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 05.04.2018.
10:11
blic.rs, Vestionline A

Ovo je 10 bizarnih stvari koje vam se dogode kada umrete

Obično opisujemo život kao začarani krug, ali u stvarnosti više je - linija. S jedne strane je rođenje, opisuje portal "Vt.co" u sredini mnogo čudnih događanja (kada pokušavate da shvatite kako od toga šta vam radi taj pubertet do kako se ponaša odrasla osoba koja plaća račune) i na drugom kraju smrt.

pixabay.com
Šta se dešava na "putu ka svetlosti"?

Na kraju te linije stoji i dodatak. Poput fusnote. Iako je duša otišla dalje, vaše telo ima nekog nezavršenog posla na Zemlji, a ovo su neke od opcija koje mogu da mu se dogode.

A evo kako se odvija taj ciklus:

1. Gasovi

Posle smrti svi mišići u telu se opuste, pa tako i creva. Ovo prouzrokuje tela da "puste gas" i u nekim slučajevima da izbace mokraću i ostali višak.

2. Vaši organi nastavljaju da žive

Ukoliko ste registrovani donor, i vaši organi su i dalje dovoljno vitalni da budu korišćeni kod nekog drugog, bilo šta od vaše kože do očiju može da završi i posle vaše smrti da nastavi da živi u drugoj osobi.

3. Stenjanje

Poznato ljubiteljima horora, nemrtvi ili zobiji ispuštaju ovakve zvukove u filmovima, skoro kao jadikovanje ili stenjanje. I to nije daleko od istine. U pitanju su gasovi koji "beže" iz utrobe i nalaze put da izađu iz tela kroz grlo. Tako da ako čujete da se preminulom otelo "ah" brzo nakon smrti, ne brinite, nije zombi.

4. Disekcija

Doniranje tela nauci je odluka za poštovanje, ali dovodi ga u veoma čudne situacije. Vrlo je verovatno da će biti izbodeno i isečeno od strane studenata medicine, ali takođe opcija je i proučavanje truljanja u šumi ili izlaganje kao eksponata u muzeju.

5. Pokreti

Nije baš da se iz mrtvih podigne i drmusa, ali može da se trza. Dok ne nastupi mrtvačka ukočenost, mišići mogu da imaju grčeve koji ne zahtevaju mozak u funkciji.

6. Đubrenje tla

Smrt nije laka, vedra, tema za razgovor, ali lakše je spomenuti je uz ideju da ujedno znači i novi život. Kada je telo pod zemljom, materije iz vašeg tela upija zemlja a konzumiraju je biljke i drveće.

7. Erekcija

Očigledno ukoliko ste žena, ova posmrtna stavka se ne primenjuje na vas. Telo muškog pola, ipak, može da bude nakon smrti ukočeno na više od jednog načina.

8. Nokti ne rastu

Iako je uvreženo mišljenje da nokti i dalje rastu nakon smrti, ali zapravo koža oko noktiju se skuplja, pa se samo čini da rastu.

9. I dalje aktivan sluh

I dalje teorestski, ali veruje se da je poslednje čulo bez koga preminuli ostaju sluh.

10. Bore se peglaju same

Čudno, ali znakovi starenja nestaju kada je telo "odslužilo svoje". Smejalice i bore na čelu, posebno, nestaju nakon smrti, dok mišići koji ih drže više nemaju tenziju.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online