Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 24.11.2010.
20:14 >> 20:50h
Vestionline A

Pomažu li Ceci politička prijateljstva?!

Iz vladajuće koalicije poručuju da Svetlanu Ražnatović niko ne štiti, dok u opoziciji smatraju da je poznata pevačica žrtva političkog progona.

Ceca sa predsednicom Narodne skupštine Slavicom Đukić Dejanović i Palmom 

Uprkos činjenici da je tekst optužnice protiv Ceca stajao u fioci preko dva meseca i da je istraga trajala punih sedam godina, poslanici demokrata i socijalista tvrde da Ražnatovićeva ne uživa političku zaštitu i da privatna poznanstva sa političarima ne mogu da utiču na sudski postupak.

Šefica poslanika ”Za evropsku Srbiju” Nada Kolundžija istakla je da je isključena svaka mogućnost da oni koji su prekršili zakon budu pošteđeni odgovornosti.

To, prema njenim rečima, neće omogućiti ni lični odnosi i prijateljstva, koji ”ne smeju da stoje na putu pravde i poštovanja zakona za sve”.

”Sigurna sam da nikakave veze ne mogu biti prepreka da svako snosi posledice za kršenje zakona. Bilo bi nedopustivo da bilo koji sistem jedne pravne države padne zbog bilo kog pojedinca. To se neće desiti”, rekla je Kolundžija.

A, tu je i Tomislav Nikolić

Ona je dodala da su reformom pravosuđa otklonjene sve prepreke koje su omogućavale da neki slučajevi ne budu procesuirani.

Šef poslanika SPS-JS Branko Ružić smatra da šansa da neko ne odgovara za kršenje zakona zbog poznanstava sa uticajnim ljudima u demokratski uređenoj Srbiji ne postoji.

"Pravosudni organi imaju tu autonomnost u radu i na njima je da procesuiraju bilo koga ko se ogreši o zakon”, rekao je Ružić.

Ceca i ministar poicije Ivica Dačić

Poznato je da je lider SPS-a Ivica Dačić po zavičajnoj liniji Ceci najbliži političar, a zajedno su gostovali u novogodišnjem programu jagodinske TV Palme. Međutim, on je više puta izjavio da i pored njegovog prijateljstva sa Cecom ona ne može da očekuje bilo kakvu zaštitu od njega.   

Opozicioni političari i dugogodišnji prijatelji Svetlane Ražnatović i njenog ubijenog supruga, Željka Ražnatovića Arkana, smatraju da je ona žrtva političkog progona.

Zajednička pesma Cece i Velje

Među opozicionim liderima Ceca ima najbliža prijateljstva sa Velimirom Ilićem i Draganom Markoićem Palmom. Još se pamti i kako je u organizaciji vlasti koju je tada imao DSS pevala na dočeku pravoslavne Nove Godine ispred Narodne skupštine dok su u publici bili tadašnji poredsednik Vlade Vojislav Koštunica i ministar za kapitalne investicije Velimir Ilić. Ilić nije krio da je sa Cecom prijatelj, ali demantuje da je od njega tražila zaštitu. 

Ceca specijalni gost u završnici Dodikove kampanje

POVEZANE VESTI

Sreda 24.11.2010. 20:26
"Branko Ružić smatra da šansa da neko ne odgovara za kršenje zakona zbog poznanstava sa uticajnim ljudima u demokratski uređenoj Srbiji ne postoji." Ovo: "u demokratski uredjenoj Srbiji" posebno podvlacim!!! Kao, sad nam sudstvo vise ne prima mito, i svi ce krivci biti procesuirani?! Dali u ovakvu izjavu u Srbiji jos neko vjeruje??? Veze rade i na zapadu, a kod nas su radile oduvijek! I veze, i mito!!!
Sreda 24.11.2010. 23:51
"...ne uživa političku zaštitu i da privatna poznanstva sa političarima ne mogu da utiču na sudski postupak..." Svaka budala zna da u Srbiji, sudstvo nije nezavisno i da direktno zavisi od političara kojih ga eksploatišu u njihovom interesu i interesu svojih prijatelja.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online