Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 19.11.2010.
19:53
Tanjug A

Dačić posetio ranjenog policajca

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić posetio je u petak uveče policajca Dejana Zastavnikovića koji je ranjen u pokušaju pljačke banke "Inteza" u naselju Braće Jerković.

Ministar Ivica Dačić u poseti Dejanu Zastavnikoviću
 

Dačić je posle posete izjavio novinarima da je ovaj slučaj primer koliko je težak posao policijskih službenika i dodao da su u sprečavanju pokušaja pljačke učestvovali školski policajci koji nisu imali obavezu da to rade jer imaju druge radne zadatke.

''Ovaj potez zaslužuje poštovanje jer je primer požrtvovanosti policijskih službenika koji na ovaj način podižu ugled policije kod građana'', naglasio je Dačić.

Policajca Zastavnikovića ranila je osoba koja je pre 10 godina već pucala na policiju, naaveo je Dačić, i istakao da osobe koje iznova čine krivična dela, takozvani povratnici, moraju da počnu da dobijaju zaslužene kazne.

Umesto privatnog - službeno vozilo

On je kazao da policija mora da ima svoj status u društvu, a međusobno povrenje policije i građana podrazumeva veće poštovanje policije koja radi u interesu države.

Dačić je rekao da će trojici policajaca koji su u sprečavanju pljačke intervenisali privatnim vozilom biti obezbeđeno službeno vozilo kako bi još efikasnije mogli da obavljaju svoj posao.

''Ponosan sam na ovu trojicu pripadnika MUP-a koji su pokazali da imaju srce za obavljanje svojih poslova i da intervenišu rizikujući i svoje živote'', rekao je Dačih, i dodao da povećanje plata i poboljšanje uslova rada za policajce upravo zbog ovakvih slučajeva ne treba da se dovodi u pitanje.

Od banke po 100.000 dinara

Predsednica Izvršnog odbora banke "Inteza" Draginja Đurić je rekla da će svaki od policajaca biti nagrađen sa po 100.000 dinara.

Ona je dodala da su pljačkaši pokušali da odnesu 24.000 evra i nešto manje od milion dinara.

Direktor Urgentnog centra Vladimir Đukić je naveo da Zastavniković ima prostrelne rane lica i gornjeg dela ramena i da će uskoro biti prebačen sa odeljenja intenzivne nege na stacionarno lečenje.

POVEZANE VESTI

Petak 19.11.2010. 20:57
a sto samo taj babun ne nosi zastitu, pa da inficira coveka posle.
Petak 19.11.2010. 23:25
Kod Dacica se vidi da je bas onako ljudski, humano i dobrovoljno dosao da posjeti bolesnika... Vidite mu samo face, kao da ce svakogtrena da se ispovraca... Ili gleda kako da se u jednom koraku nadje van sobe... A ni bolesnik ga ne gleda bas sa simpatijama i odusevljenjem!!! Dejane, zelim ti brz oporavak!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online