Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 19.11.2010.
18:34
Vestionline A

Devetorica optuženih potvrdila da su na snimcima

Devetorica od 14 optuženih za ubistvo francuskog navijača Brisa Tatona u Beogradu potvrdili su danas na suđenju da se nalaze na video snimcima sigurnosnih kamera koje snimaju stepenište pored garaže na Obilićevom vencu, gde je 17. septembra prošle godine na smrt pretučen francuski državljanin, koji je preminuo 12 dana kasnije.

Ljubomir Marković, koji je juče negirao da se nalazi na jednom od snimaka kamere postavljene na lokalu na Obilićevom vencu, danas je potvrdio da je on osoba koja se vidi na snimku od 17. septembra, zabeleženom u 17,37 časova, na kojem je prikazan kako se sa Đorđem Prelićem penje uz stepenište ka Obilićevom vencu, koje se nalazi pored boksa gde je bačen pretučeni Taton.

Bris Taton


U narednih pet minuta, zabeleženo je na snimku, stepeništem se penje i grupa u kojoj se nalaze optuženi Jovan Karbić, Dragan Tomasović, Bojan Matijević, Milan Tarlać, Branimir Četnik, Milan Vujović i Vladan Suvajac. Poslednji se penje optuženi Ivan Grković, koji, kako je prikazano na snimku, podiže ruke uvis. Grković je iznoseći svoju odbranu pred Višem sudu u Beogradu, rekao da je tada video čoveka kako pada.


Pregledanjem tog snimka nisu identifikovane četiri osobe, od kojih jedna nosi palicu.
Prema video snimcima sigurnosnih kamera, desetak minuta kasnije, vidi se mladić koji izlazi iz lokala koji se nalazi pored boksa gde je pao Taton i gleda u tom pravcu. Optužnica tereti 14 navijača Partizana da su, kao saizvršioci, počinili teško ubistvo, jer su 17. septembra 2009. na Obilićevom vencu, na smrt pretukli Tatona, neposredno pred održavanje fudbalske utakmice Partizan - Tuluz.


U bekstvu su Đorđe Prelić i Dejan Puzigaća, koji su označeni kao organizatori prebijanja francuskog navijača. Gotovo svi optuženi negirali su da su tukli Tatona, koji je 12 dana posle napada preminuo od posledica prebijanja u Kliničkom centru Srbije.
Taton je u glavni grad Srbije stigao sa prijateljima dan pred kobni događaj kako bi navijao za klub iz svog rodnog grada, posvedocicli su tokom suđenja u junu njegovi roditelji Alan i Suzan Taton.


U optužnici Višeg tužilaštva u Beogradu, navodi se da su napad na navijače francuskog Tuluza među kojima je bio i nastradali Taton organizovali Prelić (25), zatim vođa navijačke grupe "Iridućibili" Ivan Grković (27) i Ljubomir Marković (29), takođe jedan od vođa navijačke grupe "Alkatraz", i za sada nepoznati vođa grupe "Rebels".
Kako se navodi, oni su pozvali mobilnim telefonima ostale okrivljene i druge za sada nepoznate napadače. Svi su se našli 17. septembra 2009. u Terazijskom parku gde je Puzigaća podelio baklje i palice, a Vladan Suvajac (22) hirurške maske.


Optužnica tereti okrivljene da su kao saizvršioci počinili krivično delo teško ubistvo, jer su 17. septembra u Beogradu na Obilićevom vencu, u stanju uračunljivosti, svesni svog dela i njegove protivpravnosti, pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju, ubili francuskog državljanina Tatona Sinklera Petera Brisa. Okrivljeni Vladimir Bošković optužnicom se tereti da je izvršio krivično delo - pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela i on se jedini brani sa slobode.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online