Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
16
Četvrtak 18.11.2010.
10:05 >> 10:07h
Press A

Policajac priznao da je izbo navijača

Tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv policajca Z. Đ. (37), koji je 31. oktobra tukao i nožem sekao B. G. (17), navijača Rada. Pošto je uhapšen policajac je priznao da je tukao i nožem izbo mladića, a to su potvrdile i njegove kolege. U međuvremenu je pušten iz pritvora, a preti mu kazna do osam godina zatvora.

Izbodeni B. G.

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu podiglo je juče optužnicu protiv policajca Z. Đ. (37), koji je 31. oktobra pretukao i izbo nožem B. G. (17), navijača FK "Rad". Policajac je optužen za zlostavljanje i mučenje i preti mu kazna do osam godina zatvora. 


Ž. G, otac izbodenog mladića, kaže da je zadovoljan što je brzo podignuta optužnica, ali da je šokiran što je policajac pušten na slobodu.


"Znam da je podignuta optužnica i da će suđenje početi vrlo brzo. Istražni organi brzo su reagovali. Međutim, ne mogu da shvatim da puste na slobodu čoveka koji je unakazio moje dete. Sudski veštak je utvrdio da je u trenutku dok je ubadao mog sina policajac bio uračunljiv i svestan svog dela. Povrede mog sina još uvek nisu zarasle, a i psihički je pukao. Pre nekoliko dana plakao je dva sata bez razloga. Nismo mogli da ga smirimo! Vodio sam ga kod psihologa na VMA. Dva puta je bio na razgovoru zbog onoga što mu je policajac uradio. Eto, tog čoveka sada su pustili iz pritvora", kaže Ž. G.


B. G. iz Kumodraža pretučen je i izboden 31. oktobra, neposredno pred početak fudbalske utakmice Rad - Vojvodina na Banjici. Mladić je tada ispričao da su ga dvojica policajaca ubacila u beli policijski kombi i bacila na pod, posle čega je počela desetominutna tortura.


"Ležao sam na stomaku, između nogu policajaca. Čuo sam da jedan policajac viče: 'Daj nož! Daj nož'. Nisam znao šta hoće i malo sam okrenuo glavu da vidim šta se dešava. Video sam 'skakavac' sa crvenom drškom. Neko me je zgrabio za kosu i povukao. Policajac je počeo da viče na mene: 'Sad ću oči da ti jedem!' Mislio sam da hoće da me uplaši, ali sam onda osetio kako mi vuče uvo i seče ga", ispričao je odmah posle događaja.


Dva dana posle ovog događaja i posle prijave mladićevog oca, policajac, inače starešina u policijskoj birgadi, je uhapšen. Na saslušanju je priznao da je nožem ubo maloletnika, a saslušani su i ostali pripadnici patrole koji su takođe potvrdili da je Z. Đ. skakavcem prvo posekao B. G.


Posle saslušanja pred istražnim sudijom slučaj je predat tužilaštvu, koje je juče podiglo optužnicu protiv policajca za krivično delo zlostavljanja i mučenja, za koje je predviđena kazna do osam godina zatvora. 

POVEZANE VESTI

Četvrtak 18.11.2010. 10:16
a zasto je policajac za tranziranje butine pusten da se brani sa slobode. zasto se policiji uopste veruje. imali razloga da se i ministru za veliku poteru veruje. dokle vise bezvlasca, batinjanja i pretnje gradjanima srbije. sta se zapravo dogadja u srbiji.
Četvrtak 18.11.2010. 12:15
Само ме занима, како је овај један полицајац сам успео да убаци дечка у комби, да вози комби и да га притом туче и сече ножем!? А казна за саучеснике?
Četvrtak 18.11.2010. 10:20
Užasno! Ali postoji jedno veliko ALI..... Ovo jeste slučaj policijske represija nad navijačem, međutim pitanje kolika je i kakva je repsresija navijača nad građanima ovog grada (Beograd). Navijači FK Rad spadaju među najagresivnije i najopasnije. Verujem da su bili i među hiliganima 10.10. Takođe ne treba zaboraviti šta su sve navijači radili po Beogradu godinama unazad - divljanje 05.10.2000 (pod firmom protesta, dok je običan narod zaista se samo bunio oni su palili i krali), zatim 2008 godine i to dva puta - prvo zbog proglašenja nezavisnosti Kosova, a onda zbog hapšenja one hulje Karadžića, i na kraju nasilje zbog "gay parade". A o nasilju na trbinama neću ni da pričam.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online