Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 20.10.2009.
02:21
B. Simonović - Vesti A

Urugvajski kokain putovao u Pljevlja?

Darka Šarića, pljevaljskog biznismena, podgorički mediji dovode u vezu sa trojicom ljudi nedavno uhapšenim u Srbiji i švercom 2,1 tone kokaina zaplenjenog u Urugvaju.

Josif Mićković, advokat pljevaljskog biznismena Darka Šarića, juče je demantovao navode podgoričkog lista "Dan" u čijem tekstu je njegov klijent posredno povezan sa švercom 2,1 tone kokaina koji je prošlog četvrtka zaplenjen u Urugvaju kad su na jahti "Maui" uhapšeni državljani te zemlje i Srbin sa poljskim pasošem. Mićković je najavio i da će podići tužbu protiv lista "Dan".
 

Darko Šarič, biznismen iz Pljevalja

Podgorički dnevnik "Dan", pod naslovom "Sumnja pala na Šarića", naveo je da su Željko Vujanović, Nikola Pavlović i Mirko Vorotović, koji su u petak uhapšeni u Srbiji, u veoma bliskim rodbinskim i prijateljskim vezama sa Šarićem, posredno označenim kao naručiocem tovara. Advokat Mićković odbio je da komentariše ove napise, ali nije hteo ni da novinarima omogući kontakt sa klijentom uz obrazloženje da "za to nema ovlašćenje".

Ministar srpske policije Ivica Dačić, međutim, za "Dan" je najavio saslušanje svih koji su na bilo koji način, rodbinski ili poslovno, povezani sa pohapšenima u velikoj međunarodnoj policijskoj akciji "Balkanski ratnik".

Likvidacije odale tovar

 

Crnogorski mediji otkriće transporta droge iz Južne Amerike povezuju sa obračunima koji su, uglavnom u Srbiji, prethodili ovoj velikoj međunarodnoj policijskoj akciji. Pritom se pominje nestanak Slobodana Radonjića (30), sina biznismena Danila Radonjića. Sve ozbiljnije se sumnja da je Slobodan ubijen, a to se dovodi i u vezu sa nedavnom likvidacijom Branislava Šaranovića u Beogradu, koji je bio kum Radonjića.

Zasad je izvesno da je "balkanski ratnik" poreklom iz Pljevalja, da su Pljevljaci Željko Vujanović i Nikola Pavlović u bliskim rodbinskim vezama sa Šarićem, ali i da je Mirko Vorotović njegov prijatelj.

Uprkos nagađanjima u srpskim medijima, juče je potvrđeno iz više izvora da uhapšeni Nikola Pavlović nije u rodbinskoj vezi sa Ivanom Pavlovićem (35) iz Kotora, koji je, kao što je poznato, nešto ranije uhapšen upravo zbog šverca droge.

Ivan Pavlović je, da podsetimo, zahvaljujući opreznosti supruge Vedrane, koja je na vreme primetila eksploziv postavljen ispod njegovog "maseratija" u Beogradu, u julu ove godine izbegao atentat. Samo četiri dana kasnije uhapšen je pod sumnjom da je povezan sa organizovanom grupom kriminalaca koji su iz Južne Amerike u Evropu pokušali da prokrijumčare kokain vredan oko 50 miliona evra. Upućeni kažu da je uhapšen i da ne bi bio likvidiran, čime bi usta mogućeg opasnog svedoka bila za sva vremena zatvorena.

Diskoteke i fudbal

 

Darko Šarić je postao poznat kao vlasnik diskoteke "Maksimus" u Kotoru i skupocene vile pored hotela "Splendid" u Bečićima. Nedavno je kupio fudbalski klub "Rudar" iz Pljevalja.

Bilo kako bilo, tek međunarodna akcija policija u borbi protiv krijumčara droge nastavlja se, a očekuju se i nova hapšenja u Srbiji, u Urugvaju i u Argentini, gde su se iza rešetaka već našla dvojica narko-dilera iz Buenos Ajresa. Mornarice i policije Urugvaja i Argentine, kao što smo pisali, u potrazi su i za jahtom "Bond" na kojoj se, kako se sumnja, nalazi još tona droge, kao i za četvoricom Srba koji su izbegli zamku inspektora kod Montevidea.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online