Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 08.11.2010.
15:59
Tanjug A

Obeležen početak rada Komunalne policije

U prisustvu predsednika Srbije Boris Tadića, predstavnika vlade i lokalnih samouprava, danas je u Skupštini Srbije svečano obeležen početak rada Komunalne policije.

Predsednik Tadić izjavio je tom prilikom da Srbija ne može napredovati ukoliko se ne promeni ponašanje građana, i da komunalni policajci, kao i država koju predstavljaju, moraju biti pravedni ali i strogi prema onima koji krše propise.


"Očekujem da ćete vi promeniti izgled gradova, da ćemo zajedno na kraju našeg posla promeniti izgled Srbije, da ćemo je učiniti urednijom i bolje organizovanom, a da će gradovi biti primereniji ljudima i da će se u njima bolje živeti", kazao je Tadić.
Čestitajući komunalnim policajcima početak rada, ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković je izrazio uverenje da će zahvaljujući njihovim aktivnostima građani Srbije živeti kvalitetnije i u lepšem okruženju.


"Komunalna policija ipak nije svemoguća. Na kraju sve zavisni od nas samih, naše kulture življenja, našeg odnosa prema sugrađanima i prema gradovima, i od naše spremnosti da poštujemo pravila društva u kojem živimo i kome pripadamo", kazao je Marković.


I gradonačelnik Beograda Dragan Đilas je, govoreći ispred gradova u kojima će Komunalna policija najpre profunkcionisati, konstatovao je da ta služba neće moći da osigura prestanak kršenja komunalnog reda ukoliko građani sami ne shvate da treba da promene negativne navike.

Palma: Jagodini ne treba komunalna policija

 

Gradonačelnik Jagodine Dragan Marković-Palma, izjavio je da njegov grad neće uvoditi komunalnu policiju, a novac koji bi izdvajali za plate komunalnih policajaca, daće bolesnima za lekove.


"To je stav Gradske skupštine i moj", rekao je Marković. Jagodina, prema broju stanovnika treba da ima 25 komunalnih policajaca i samo za njihove plate bi mesečno morala izdvajati 1.500.000 dinara i "smatram da za to nije povoljan ekonomski trenutak", ocenio je on.


"Imamo dobru omladinu, ne lome, ne ruše i dok sam ja gradonačelnik u ovom gradu nema potrebe za rad komunalne policije", rekao je Marković.


"U Srbiji moramo obezbediti više radnih mesta a za one koji ne rade, obezbediti dobru socijalnu pomoć, a ne da izigravamo moć i silu preko komunalne policije. Jagodina je turistički grad i ja gostima koji će ovde doći, poručujem da se ne plaše", rekao je Palma i dodao da ih u ovom gradu neće dočekivati komunalna policija sa palicama i lisicama.


"Neće komunalna policija u Jagodini kažnjavati građane ako su za kratko na trotoar ispred kuće istovarili pesak, ili im stavljati lisice na ruke i voditi ih u Policijsku stanicu ako nemaju kod sebe lične isprave. To Jagodinci, a ni grđani drugih gradova u Srbiji ne zaslužuju", rekao je Marković.


Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić poručio je da MUP Srbije formiranje Komunalne policije doživljava kao veliko olakšanje, budući da pripadnici tog ministarstva nisu imali dovoljno kapaciteta da se kršenjem komunalnog reda bave na način na koji će to činiti nova služba.


Dačić je podsetio da je više od 30 stručnjaka MUP-a Srbije učestvovalo u obuci 360 komunalnih policajaca, i da je, nakon tri klase koje su prošle obuku, u toku osposobljavaanje četvrte klase.


Komunalna policija danas počinje da radi u osam gradova, a, prema najavama iz Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, do kraja godine biće uvedena u još deset gradova.


Obuka komunalnih policajaca traje 70 dana i planirano je da bude upošljeno 850 policajaca u 23 grada širom Srbije.


U aprilu će biti prvo vrednovanje rezultata njihovog rada, i tada će se videti da li treba da bude povećan ili smanjen broj policajaca.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 08.11.2010. 16:27
U kabinetu ... - Daro sedi i kucaj - Odmah predsedniče ... može ... - Dragi naši komunalni policajci, danas stupate na veoma odgovornu dužnost. Vi ćete lišavati slobode svakoga ko naruši izgled naše Srbije, prinudno ćete naplaćivati svima onima koji duguju .... - Predsedniče ... izvinite ... - Molim vas izvinite vi ... Daro odbiću ti od plate ... diktiram brzo? Možda malo blažim tonom? - Predsedniče pa ni mi nismo platili ... - Kako Daro pa meni se odbija od plate, sređeno je to odavno? - Ma ne vi predsedniče, već mi, skupština ...
Sreda 10.11.2010. 01:39
bravo palma! i h novi ima komunalnu policiju koja samo diže platu .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online