Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 01.11.2010.
19:11
Tanjug A

Okrivljeni za paljenje Bajrakli džamije negirali krivicu

Sedmorica od dvadeset okrivljenih za učešće u neredima tokom kojih je sredinom marta 2004. godine u centru Beograda zapaljena Bajrakli džamija negirali su danas krivicu na suđenju u Prvom osnovnom sudu u Beogradu.

U martu 2004. godine gorela je džamija u Beogradu
 

Okrivljeni Ljubomir Stanković, koji je optužen i za krađu 50.000 evra iz džamije, negirao je delo koje mu se stavlja na teret, dodavši da nije učestvovao u neredima tokom kojih je zapaljena džamija.

On je ispričao da je te večeri iz radoznalosti došao na oko 200 metara od džamije, gde je stajao oko desetak minuta, nakon čega se vratio kući. Stanković je naglasio da tada nije video nijedno uniformisano lice i da nije ni legitimisan.

Okrivljeni Aleksandar Stević koji je sa Milanom Marijanovićem, Vojislavom Majstorovićem, Draganom Mijatovićem i Urošem Jovićem, danas izneo svoju odbranu, rekao je da su se njih četvorica te večeri oko pola sata posle ponoći našli u centru grada, nakon čega su se uputili do džamije.


"Nisu ni videli džamiju"

"Prošli smo pored policajaca koji su stajali kod pumpe na Kalemegdanu i približili se na oko 200 metara od džamije", rekao je Stević, naglasivši da sa tog mesta nisu mogli ni da vide džamiju.

On je ispričao da ih je tek u povratku policija legitimisala i fotografisala.

"Nijedan kamenčić nisam podigao sa zemlje, a kamoli nešto više", naglasio je Stević.

"Učlanio se u teretanu"

Adam Nišević, jedan od optuženih, istakao je da tog dana nije ni dolazio u centar grada.

"Te večeri sam se učlanio u teretanu, o čemu imam i dokaz", dodao je Nišević.

Optužnica Prvog osnovnog tužilaštva tereti ukupno 20 okrivljenih za delo "učestvovanje u skupini koja vrši krivično delo", a ovo suđenje je ponovo počelo sredinom maja, kada su optuženi počeli izlaganje odbrane.

Nastavak suđenja predviđen je sa sredu, 3. novembar, kada svoju odbranu treba da iznese Bojan Horvatin osuđen na 30 godina zatvora, zbog ubistva navijača FK "Voždovac" Bojana Majića u vozu 2006. godine

U dosadašnjem toku suđenja okrivljeni su negirali su delo koje im se stavlja na teret, a među njima je i MIloš Radisavljević Kimi, vođa navijača Partizana, koji je osuđen na godinu i četiri meseca zatvora zbog ugrožavanja sigurnosti novinarke B92 Brankice Stanković.

Izgorela biblioteka sa više od 7.000 knjiga

U noći između 17. i 18. marta 2004. godine, posle nasilja koje je izbilo nad Srbima na Kosovu i Metohiji demonstranti u Beogradu su probili policijski kordon na uglu Ulice kralja Petra i Gospodar Jevremove i, uz povike "Ubij Šiptara", provalili u dvorište džamije, a potom je i zapalili. Demonstranti su polupali prozore i inventar, a zatim zapalili džamiju. Te noći do temelja je izgorela i biblioteka sa više od 7.000 knjiga velike vrednosti.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 01.11.2010. 19:27
a zasto se pojedini predmeti sudjenja pojedinaca ili grupa ne premesti u zgradu tv b-92. oni imaju sve spremno. cak i presudu amozda i drvo iza zgrade.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online