Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Subota 30.10.2010.
10:44 >> 11:24h
Alo A

Uroš Mišić iz zatvora: Ne mogu više!!!

Navijač Crvene zvezde Uroš Mišić (21), osuđen na 10 godina zatvora zbog pokušaja ubistva pripadnika Žandarmerije Nebojše Trajkovića (43), svoje dane u zatvoru prekraćuje korišćenjem Interneta, odnosno svog “fejsbuk” profila.

Uroš Mišić: Pozdrav iz CZ-a

Upotreba mobilnih telefona je strogo zabranjena u zatvoru, ali se pritvorenici na razne načine dovijaju da se dokopaju veza van zidina u Bačvanskoj. Tako je i fotografija Mišića, poslata upravo iz njegove ćelije.


Mišić na “fejsbuku” ima 540 prijatelja, sa kojima periodično komunicira, što govore i datumi slanja njegovih poruka, koje, pretpostavlja se, šalje preko mobilnog telefona.


Popularnoj društvenoj mreži pridružio se u decembru prošle godine, a 3. januara, uz čestitke za Novu godinu, na svom profilu je napisao: “Preležaće se i ova, a i sledeće...”, ali je 17. marta bio manji optimista i rezignirano zaključio: “Moj život je mrak.” U dva navrata, 25. aprila i 2. juna, prijateljima je sugerisao da ne može da im odgovara na zatvorene poruke u inboksu i zahvalio im se na podršci.

"Još jednom vam kažem da na inboks ne odgovaram... Kako idem na 'fejs'... Pa ima i 'policajaca' koji me vole...", objasnio je tada Mišić. “Ne mogu više!!!”, napisao je 1. avgusta, a 18 dana kasnije se prijateljima zahvalio: “Da nije vas, ne bi me bilo odavno! Hvala vam svima. DS 1989”, (grupa “Delije sever 1989”).

Mišićeva sestra u suzama posle presude Višeg suda kojom se potvrđuje kazna od 10 godina zatvora


Advokat: Loše se oseća


Advokat Borivoje Borović kaže da je Mišić u sobi sa nekoliko cimera i da se oseća loše, pogotovo zbog toga što je stvorena atmosfera linča navijača. "Mišić je u zatvor dospeo kad je bio dete, jedva je bio punoletan. Krivična sankcija, kojom je on, po naredbi odozgo, trebalo da posluži kao primer drugima, nije postignuta. Pa vidite šta se dešava na stadionima. Mišić nije navijač, a Vrhovni sud je na 10 strana naredio šta sve treba da se uradi. Međutim, Viši sud nije cenio te dokaze, već je samo prepisao prvu presudu“, rekao je Borović, dodajući da očekuje da će Apelacioni sud da ukine presudu.

Da prati fudbalska dešavanja, pokazala je i poslednja poruka od 13. oktobra, u kojoj je napisao “čestitku” bivšem golmanu Zvezde, sada Partizana: “Stojkoviću, Stojkoviću, želimo ti sreću, drveni sanduk i na njemu sveću.”

Međutim, ono što nije sigurno je da li Mišić sam komunucira sa spoljnim svetom putem Interneta, ili je nalog na njegovo ime otorio neko drugi i piše umesto njega.

Uroš Mišić je u ponovljenom postupku krajem maja ponovo osuđen na 10 godina zatvora jer je, kako je sud utvrdio, upaljenu navijačku baklju pokušao da ugura policajcu Trajkoviću u usta na utakmici Crvena zvezda - Hajduk iz Kule 2. decembra 2007. godine. Prvom presudom koju je u septembru 2008. izreklo veće sudije Velimira Lazovića, Mišić je bio osuđen na istu kaznu od 10 godina zatvora, koju je Vrhovni sud ukinuo i naložio novo suđenje.

Sudija Lazović, koji je tokom prvog procesa dobijao pretnje, u obrazloženju druge presude je naveo da Mišić nije hteo da ubije žandarma, kako je navedeno u optužnici, ali da je bio svestan da je mogla da nastupi i smrtna posledica. On je naveo da je Trajković na severnoj tribini “Marakane” bio na službenom zadatku, a da su Mišić i drugi navijači znali da je on pripadnik MUP-a, a ne navijač Partizana, kako je to okrivljeni tvrdio.

Sud je utvrdio da Trajković boluje od trajnog poremećaja ličnosti, zbog čega je nesposoban za rad. Apelacioni sud u Beogradu zakazao je za 29. novembar sednicu na kojoj će razmatrati žalbu Mišićevih branilaca.

POVEZANE VESTI

Subota 30.10.2010. 10:58
Koliko se sećam, na suđenju je izjavio da se kaje. Toliko se kaje da je golmanu poželeo mrtvački sanduk
Subota 30.10.2010. 12:05
Ma kako da ne, svakom zatvoreniku daju racunar i telefon. Ovo neko " dobronameran " pise u njegovo ime. Svako moze otvoriti profil na cije ime hoce.
Subota 30.10.2010. 16:04
Sta ne mozes bre!!! Koj ti k.... trebala ta baklja majmune mali!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online