Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 27.10.2010.
20:49
Vestionline A

Tužilaštvo oduzima imovinu Sretenu Kariću?

Više tužilaštvo u Beogradu predložilo je danas na ročištu da se odbeglom Sretenu Kariću i članovima njegove porodice privremeno zapleni imovina višemilionske vrednosti za koju se sumnja da je proistekla iz krivičnog dela, jer postoji nesrazmera između zakonitih prihoda bivšeg direktora "Mobtela" i vrednosti imovine.

Sreten Karić je zajedno sa bratom Bogoljubom optužen za malverzacije u "Mobtelu" kojima su sa saradnicima oštetili tu kompaniju i državu za oko 60 miliona evra.
Pošto je pokrenut krivični postupak protiv njih 2006. godine, Sreten Karić počeo je da prodaje imovinu značajne vrednosti i novac iznosi u inostranstvo, tvrdi tužilastvo u obrazloženju razloga za zaplenu imovine.

Sreten i Bogoljub Karić


Tužilaštvo je tražilo da se od Sretena Karića privremeno oduzme neizgrađeno zemljište u selu Bečmen kod Zemuna površine 200 ari i 4,5 odsto udela u vlasništvu firme "Junet internešenel", ukupne vrednosti 120.000 evra, a da se od Gorana Karića oduzmu automobili "ferari 599" i "fiat 500 abarth" (abartovani novi fića), kao i stan
površine 150 kvadratnih metara u strogom centru Beograda.


Traži se i oduzimanje stana koji je Sreten Karić 2000. godine kupio za 4,3 miliona dinara, a te godine je imao prihod od 541.000 dinara, navelo je tužilaštvo.
Zahtevom za privremenu zaplenu imovine obuhvaćeni su i članovi njegove uže porodice Slavica Karić, Bojan Karić, Stefan Karić i Gordana Karić.


Advokati porodice Karić tvrdili su da je imovina čije oduzimanje traži tužilaštvo stečena legalnim prihodima i da je njena vrednost nekoliko desetina puta manja od prihoda koje su prijavili bivši direktor Mobtela Sreten Karić i njegov sin, direktor Delta Sporta Goran Karić.


Advokati Sretena Karića priložili su dokaze da je on od 2000. godine do 2008. godine u Srbiji legalno zaradio oko četiri miliona evra, ne računajući prihode koje je ostvarivao na Kipru.


"To ukazuje na nesrazmeru vrednosti imovine i prihoda, ali u korist Sretena Karića", rekao je njegov advokat Milorad Panjević.


Advokat Gorana Karića, Ilija Dražić, rekao je da je njegov branjenik automobile "ferari" i "fiat" kupio 2008. godine, kada je zaradio ukupno 511.000 evra kao direktor Delta sporta. Dražić je rekao da je Karić kupio "ferari" novcem od kredita od 236.000 evra koji mu je odobrila Banka inteza i da taj kredit i dalje otplaćuje tako što mu se rate odbijaju od mesečne zarade, dok je vrednost "abartovanog fiće" duplo manja od mesečne plate Gorana Karića.


"To nema veze ni sa srazmerom ni sa nesrazmerom, on je radio u firmi koja nema veze sa njegovim ocem Sretenom Karićem, jednostavno, reč je o tome da je čovek koji dobro zarađuje kupio dobar auto", rekao je Dražić.


Goranu Kariću je ranije stavljena zabrana raspolaganja tim automobilima, čije su fotografije objavljene u gotovo svim medijima. Goran Karić je oženjen Ivanom Mišković Karić, ćerkom vlasnika Delte Miroslava Miškovića.


Pošto razmotri predlog tužilaštva sud će doneti odluku o privremenoj plenidbi kojom bi upravljala Direkcija za oduzetu imovinu do pravosnažnosti presude koja Karića tereti za zloupotrebe u Mobtelu.

POVEZANE VESTI

Sreda 27.10.2010. 21:50
diskriminacija prema beku, miskovicu, mitrovicu...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online