Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 26.10.2010.
19:17
Vestionline A

Šest meseci zatvora za Peconijevog telohranitelja?

Odbrana Bojana Smiljkovića, telohranitelja biznismena Predraga Rankovića Peconija, predložila je Višem tužilaštvu u Beogradu da Smiljković bude osuđen na šest meseci zatvora pošto je priznao da je ugrozio bezbednost Ljubiše Buhe Čumeta, kada je pucao u njegovo vozilo u ulici Omladinskih brigada u Novom Beogradu, početkom juna.

O predlogu odbrane za zaključenje sporazuma o priznaju krivice, Smiljković i njegovi branioci pregovaraće krajem sedmice, posle čega će se znati tačna nagodba.


Tužilaštvo je na prvom ročištu, prošle sedmice u Palati pravde, prihvatilo predlog Smiljkovićeve odbrane da se zaključi sporazum o priznanju krivice za krivično delo ugrožavanje bezbednosti, umesto za pokušaj ubistva, za koji je Smiljković bio optužen i odmah prekvalifikovalo optužnicu.

Palata pravde


Sa istim predlogom saglasio se i oštećeni Buha, inače svedok saradnik u procesu protiv "zemunskog klana", koji se inače nije pridružio krivičnom gonjenju Smiljkovića, a u istrazi je ranije odbio da svedoči o tom incidentu.


Za krivično delo ugrožavanje bezbednosti zaprećena je kazna od tri meseca do pet godina zatvora. Sud će o sporazumu odlučivati na ročištu 9. novembra. Pošto razmotri da li je sporazum o priznau krivice između tužilaštva i odbrane zakonit, sud će rešenjm odlučiti da li će ga prihvatiti. Na to rešenje tužilaštvo i odbrana nemaju pravo žalbe, ali je ima oštećeni u roku od osam dana.


Pošto rešenje postane pravnosnažno sud presudom izriče kaznu koja je dogovorena sporazumom tužilaštva i odbrane. Smiljković, koji je ranije radio u policijskoj brigade Policijske uprave Beograd, priznao je da je 9. juna na autoputu na Novom Beogradu pucao u "mercedes" u kojem se nalazio Buha, u zamenu za šest meseci zatvora.

Na prethodnom ročištu sudsko veće je odlučilo da, zbog ovakvog razvoja događaja, razdvoji postupak protiv drugooptuženog Aleksandra Stojkovića, takođe pripadnika Rankovićevog obezbeđenja. Stojković je pripadnik Vojske Srbije i tereti se za nedozvoljeno deržanje oružja.


Njegov advokat Aleksandar Zarić najavio je da će na suđenju morati da se rasčisti zašto samo njegov branjenik odgovara za to krivično delo kada VS svim svojim pripadnicima izdaje dozvolu za oružje. Do pucnjave u Novom Beogradu došlo je nakon "kontakta" između vozila u kome je bio Buha i jednog od tri Rankovićeva "audija".
Iz jednog od "audija" ispaljen je hitac koji je pogodio desno krilo Buhinog "mercedesa", pa su policajci, koji službeno obezbeđuju svedoka saradnika u procesu protiv "zemunskog klana", reagovali i pozvali kolege iz beogradske policije.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online