Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 22.10.2010.
21:51
Tanjug A

Preko parkinga, Jagodina oštećena za 1,6 miliona evra

Firma "Majer" iz Gornjeg Milanovca, koja je 2007.godine u Jagodini otvorila "Parking servis" sa gradskom garažom za 1.500 vozila, oštetila je budžet ovog grada za blizu 1.600.000 evra.

Ovu tvrdnji, u krivičnoj prijavi, izneo je pre četiri dana smenjeni direktor "Parking servisa" Miomir Čihačev, a povodom njegove prijave, Skupština grada zakazala je za ponedeljak konferenciju za novinare.

Do sada niko nije primetio da fali čitav sprat na garaži: Centar Jagodine
 


Na konferenciji će govoriti zamenik gradonačelnik Jagodine i narodni poslanik Petar Petrović, rečeno je u Informatovnoj službi Skupštine grada.


Grad Jagodina i firma "Majer", čiji je valsnik Vladimir Maletković, su 2006. godine, dogovorili izgradnju gradske garaže. Grad je dao prostor u samom centru grada, uređene komunalije, za 30 odsto udela.


"Majer" se obavezao da izgradi garažu površine 3.600 metara i 1.380 kvadratnih metara poslovnog prostora i lokala, za 70 odsto udela. Prema tom ugovoru, vrednost inevsticije je bila oko 1.300.000 evra.


Čihačev, i smenjeni predsednik Skupštine "Parking servisa" Nebojša Milosavljević, tvrde da je gradska garaža manja za 1.200 kvadrata (za ceo jedan sprat), a od prodaje lokala, čija je cena bila oko 3.000 evra po kvadratu, grad nije dobio ni dinara, sve se slilo u kasu "Majera".


Malverzacija je otkrivena kada se firma "Multigrup" iz Kanade zainteresovala za kupovinu 70 odsto kapitala "Majera" u Jagodini, tvrde oni.


"Utvrđeno je da se ugovor koji je u Agenciji za privredne registre ne podudara sa ugovorom koji je sačinjen sa Skupštinom opštine Jagodina", kaža Čihačev, koji je protiv vlasnika "Majera" podneo krivičnu prijavu "za zloupotrebu ovlašćenja i falsifikovanje dokumenata".


On ističe da mu je to omogućio novoimenovani direktor "Parking servisa" Dragan Knežević.


Zanimljivo je, kako Čihačev i ostali zaposleni, ali i niko od gradskih funkcionera, do sada, do smene Čihačeva i Milosavljevića, nije primetio da garaži nedostaje jedan ceo sprat.


Oko 20 zaposlenih "Parking servisa" štrajkuje od pre pet dana, a imovinu firme čuva profesionalno obezbeđenje. Oni strahuju za sudbinu, svoju ali i firme, jer kažu da su već dva "Parking servisa" u Ćupriji i Novom Pazaru, firme "Majer" ugašena.


"Parking servis" u Jagodini je otvoren 12. jula 2007. godine. Učinio je to gradonačelnik Dragan Marković - Palma, povodom Dana grada, simboličnim podizanjem rampe na gradskoj garaži uz prisustvo brojnih goštiju.

Petak 22.10.2010. 21:55
glupi gradonacelnik. posledica njegovog preteranog boravka u zoo-vrtu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online