Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 22.10.2010.
03:48
A

Vlada Srbije opštini poklonila ukradeni mercedes

Vlada Srbije poklonila je Skupštini opštine Ćićevac ukradeni "mercedes brabus", a istina o ovom autu otkrivena je tek kada su opštinari otišli na put u Sloveniju gde im je automobil oduzet.

Ne zna se čiji je, ali više nije kod nas: Mercedes brabus
 

 Opštinari iz Ćićevca su nedavno u Sloveniji naleteli na pravog vlasnika "mercedesa", koji je oduzet delegaciji SO Ćićevac. Ovaj skandal otkrili su predstavnici Srpske radikalne stranke, koji čak tvrde da je rukovodstvo Ćićevca u Sloveniji bilo i u pritvoru zbog ukradenog „mercedesa", piše "Pres".

Najskuplja verzija "mercedesa"

 

„Brabus" je najpoznatija nemačka tjunerska kuća koja sopstvene tehnologije ugrađuje u vrhunske automobile. „Brabus" uglavnom tjunira „mercedesove" modele. Ova tjunerska kuća unapređuje performanse motora, ali dorađuje i spoljašnjost i unutrašnjost automobila. Sve dorade na automobilu se rade ručno tako da je svaki „brabus" model unikatan. Cena „mercedesa" koji je dorađen u „Brabusu" skače i po više puta u odnosu na serijske modele. Cena ide od 50.000, pa sve do više od pola miliona evra.

Predsednik lokalnih radikala Momčilo Duvnjak kaže da je sporni „mercedes" zaplenjen prilikom posete delegacije iz Ćićevca pobratimljenoj opštini Puconci u Sloveniji.
 

"Mercedes koji je Vlada Srbije poklonila Ćićevcu slovenačka policija zaplenila je na parkingu u Murskoj Soboti, gde je vlasnik prepoznao svoj auto i to odmah prijavio policiji. Zbog toga je rukovodstvo opštine Ćićevac u Sloveniji bilo i u policijskom pritvoru", rekao je Duvnjak.

Predsednik opštine Ćićevac Zlatan Krkić, koji je član Demokratske stranke, ispričao je za "Pres" kako je došlo do toga da im Vlada Srbije pokloni ukradeni automobil.

"Opština Ćićevac je još 2008. godine od Vlade zatražila da nam pokloni jedan automobil, a oni su nas uputili na Upravu carina, sa kojom je trebalo zajedno da pronađemo adekvatan auto. U Carinarnici Beograd pronašli smo jedan 'mercedes brabus', čiji je vlasnik bio izvesni Mirko Ribić. Njemu je auto pravosnažno oduzet, a on je osuđen na kaznu od 700.000 dinara zbog carinskih prekršaja. Taj automobil bio je na depou Carine skoro tri godine pre nego što je nama poklonjen...", priča Krkić.

Vlada Srbije potom je usvojila zaključak da se opštini Ćićevac ovaj „mercedes" dodeli na korišćenje.

"Niko nije ulazio u detalje i istorijat 'mercedesa' jer smo imali sve čiste papire. Tim vozilom smo išli u Nemačku, Makedoniju, čak i u Sloveniju više puta i nikada nismo imali ni najmanji problem. Kada smo prilikom poslednje posete Sloveniji bili na parkingu u Murskoj Soboti, stari vlasnik video je naš auto. Pošto je reč o „mercedes brabusu", kakvih, kako kažu, ima stotinak u Evropi, on je posumnjao da je baš to njegov automobil i pozvao policiju. Policija je stigla i posle tri sata provere privremeno nam oduzela automobil", kaže Krkić.

On dodaje da su iz Nemačke dobili potvrdu da je „mercedes brabus" zaista ukraden, kao i da je prethodni vlasnik, advokat iz Murske Sobote, uredno prijavio krađu u Nemačkoj.


Misterija

 

Dok u slovenačkoj policiji kažu da je auto oduzet jer za njim postoji poternica Interpola, u Upravi carina Srbije kažu da je ovaj automobil proveren u Interpolu pre nego što ga je Vlada Srbije poklonila Ćićevcu!

 

U saopštenju Uprava carina navodi da je sporni "mercedes brabus" oduzet (ne navode od koga) na osnovu Zakona o carinama. "Pre nego što oduzeti auto da na korišćenje drugom državnom organu preko Uprave kriminalističke policije Odeljenja za međunarodnu policijsku saradnju (Interpola Beograd), uradi se provera kako bi se utvrdilo da li je vozilo predmet krivičnog dela u inostranstvu. Kada od Interpola Beograd dobijemo potvrdu da se za vozilom ne traga, tek tada se vozilo ustupa. Tako je i urađeno u slučaju „mercedes brabusa", navodi carina.

 

Međutim, u policijskoj stanici u Murskoj Soboti kažu za "Pres" da je od opštinara iz Ćićevca automobil oduzet jer za njim postoji Interpolova poternica. "Automobil je oduzet 11. oktobra i to prilikom saobraćajne kontrole, kada smo ustanovili da je za autom raspisana Interpolova poternica. Vlasnik auta je slovenačka lizing kuća, vozilo je kupio advokat iz Murske Sobote, a krađa je prijavljena u Čakovecu u Hrvatskoj", rečeno je Presu.

 

I u policijskoj stanici u Čakovecu potvrdili su da je kod njih ukraden ćićevački „mercedes brabus", ali zbog istrage nisu želeli da otkriju više detalja.

Predsednik SO Ćićevac Dragan Čapkunović, član SPO-a, potvrdio je da je automobil zaplenjen i da je u toku provera vlasništva, ali je demantovao navode radikala da su u Sloveniji bili privedeni!

"Članovi naše delegacije tokom četvorodnevne posete Sloveniji bili su smešteni u pansionu, kako je i bilo planirano, i policija nam je rekla da ne snosimo nikakvu odgovornost za tu situaciju. Reč je o automobilu oduzetom na Carini i u ovom trenutku se na nivou državnih organa razmenjuje dokumentacija i ispituju okolnosti pod kojima je automobil oduzet", rekao je Čapunković.

Direktor Kancelarije za saradnju s medijima Vlade Srbije Milivoje Mihajlović kaže da će Vlada insistirati da se ovaj slučaj do kraja ispita. "Odgvorno tvrdim da smo do kraja ispoštovali zakonsku proceduru u dodeljivanju automobila SO Ćićevac. Do sada se nikad nije dogodio slučaj da je neki od tih automobila ukraden", kaže Mihajlović.

Petak 22.10.2010. 14:16
Heheh, koji blam. Lopuže pošle u ukradenom automobilu da jodlaju četiri dana :)))
Subota 23.10.2010. 01:05
Ne mogu da verujem , citam i cudim se... Ovaj propali zeleznicar , predsednik SO Dragan Capkunovic clan propalog SPO nasao da vadi stvar. Covek koji nezna da se potpise uspeva vec godinama da se slepa na racun propalog SPO. Kao zaposlen u JP Zeleznice Srbije godinama se vuce na koncu da bude oteran sa mesta revizora vozova ali kako god zagusti-tu je Vuk Draskovic i njegov uticaj . Sramota da ovakvi ljude vode opstine !!!
Subota 23.10.2010. 00:53
blamaza do bola
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online