Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 21.10.2010.
04:12
E. V. A

"Pink panteri" haraju Danskom

Samo 80 sekundi bilo je dovoljno da četvorica muškaraca, za koje se pretpostavlja da su članovi ozloglašene međunarodne grupe kradljivaca "Pink Panter", odnesu satove u centru Kopenhagena vredne oko milion i po evra! Da bi ušli u trag pljačkašima poreklom iz bivše Jugoslavije, danski policajci obratili su se za pomoć kolegama iz Švedske.

Prema pisanju švedskih medija, grupa "Pink Panter" stoji iza nedavne spektakularne pljačke u Kopenhagenu u strogom centru grada na Strogetu. Dvojica elegantno odevenih muškaraca ušla su u zlataru na korzou i zamolila da pogledaju jedan skupoceni mobilni telefon.

Pljačkaši snimljeni kamerom za video nadzor

- Rekli su da bi ga rado kupili, ali da prvo moraju da podignu novac - ispričao je prodavac Danijel Maslou.
 

Pola sata kasnije "kupci" su se vratili, ali ovaj put u društvu još dvojice muškaraca. Odmah su razbili stakla i počeli da trpaju skupocene satove u torbu. Čitava akcija trajala je kraće od minut i po, a pljačkaši su bili naoružani pištoljima i čekićima i odneli su više ekskluzivnih modela satova, među kojima je bio i "patek filip" vredan više od 100.000 evra.
 

 

Udarili i u Rimu


Dva muškarca ukrala su prekjuče prsten vredan pola miliona evra iz zlatare "Kartije" u Rimu, javila je agencija ANSA, pozivajući se na policiju. Muškarci su bili stariji od 40 godina i govorili su stranim akcentom.

 

Oni su uspeli da pobegnu nakon što su ugrabili skupi prsten ukrašen dijamantom. Policija je saopštila da su muškarci bili pristojno obučeni i da su nosili sakoe i kravate.

 

Pretpostavlja se da nisu bili naoružani i da su uspeli da zaobiđu mere obezbeđenja. Sigurnosne kamere snimile su obojicu lopova.

Kada su završili posao, razbojnici su istrčali na ulicu i tada su svedoci čuli da se dogovaraju na jeziku koji liči na "jugoslovenski". Nakon toga su ušli u ukradeni "golf", posle čega im se gubi svaki trag.


Policija je objavila snimke sa kamere za nadgledanje na kojima se vide pljačkaši koji nisu bili maskirani niti su nosili rukavice. Osim fotografija pljačkaša, policija je našla i otiske njihovih prstiju.


Danski istražitelji su se posle pljačkke obratili švedskim kolegama u nadi da će im pomoći da pohapse razbojnike. Članove bande "Pink panter" traže po celom svetu zbog pljački kakve se viđaju samo u holivudskim filmovima.


Švedski mediji navode da ovu bandu uglavnom sačinjavaju bivši vojnici iz država Balkana. Njima se na teret stavljaju pljačke ekskluzivnih juvelirnica u Dubaiju, Tokiju, Parizu i Londonu.

Grupa je dobila ime po čuvenom filmu, a poznata je i po tome što njeni članovi ništa ne prepuštaju slučaju. Tako su jednom prilikom stavili natpis "sveže ofarbano" na klupu ispred prodavnice koju su pljačkali, kako slučajno neko ne bi seo na nju i kasnije svedočio o onome što je video! Švedski mediji pišu da članovi bande retko koriste oružje i da nikada nisu pucali, ali bez obzira na to, policija opominje javnost da su jako opasni.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 21.10.2010. 09:14
ma to je cista laz...svasta "smisljaju" samo da bih demonirali srpski narod... :)
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online