Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 18.10.2010.
15:19 >> 16:41h
Tanjug A

Kulina: Bacio nepokretnog dečaka kroz prozor?!

Korisnik Doma za smeštaj odraslih lica u Kulini, petnaestogodišnji G.N, podlegao je povredama posle pada sa prozora, rekao je danas Tanjugu direktor te ustanove Dragoljub Marković.

Jedna od zgrada Doma u Kulini
 

Nesreća se dogodila u nedelju u 13.40 časova, a uviđaj su obavili istražni sudija Višeg suda u Nišu, zamenik višeg tužioca i policija Policijske uprave u Nišu.

Dečak je posle pada kroz prozor odmah prebačen u niški Klinički centar sa teškim povredama od kojih nije bilo spasa.

Sumnja se da je petnaestogodišnjak, koji je bio nepokretan, gurnut kroz prozor, rečeno je Tanjugu u Domu. Nadležni organi ispituju uzrok nesreće i rade na otkrivanju eventualnog počinioca.


Bacio prvo dete koje mu se našlo pod rukom

 

Direktor Doma Dragoljub Marković je izjavio da se u toj ustanovi mnogo pažnje posvećivalo pokretnim i agresivnim korisnicima i da je zato incident koji se dogodio neočekivan.

 

Prema nepotvrđenim informacijama, štićenik koji se slobodno šetao je upao u jednu sobu i dete koje mu je bilo najbliže ispustio kroz prozor sa visine od oko sedam metara.

 

Dečak je sanitetskim vozilom prebačeno do Kliničkog centra u Nišu i tamo je preminulo, objasnio je Marković.

 

On je dodao da ni negovateljica nije bila u sobi kada se to desilo, tako da je ona odmah suspendovana s posla. "Ukoliko se utvrdi da je još neko kriv biće suspendovan, a ukoliko sam i ja kriv snosiću odgovornost", rekao je Marković.


Ljajić: Izmestićemo svu decu iz doma

Rasim Ljajić

Inspekcija rada sačiniće sutra celovit izveštaj o nesreći koja se dogodila u Domu  "Kulina", sa ciljem da se utvrde eventualni propusti u celom lancu obezbeđenja korisnika u toj ustanovi, izjavio je ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić.


Ljajić je, posle obilaska Doma, u kome boravi 470 štićenika, rekao da će nakon izveštaja Inspekcije rada biti date prepuruke i da će on, u skladu sa svojim ovlašćenjima, preduzeti odgovorajuće korake kako bi se sankcionisali oni koji su na direktan ili indirektan način odgovorni za ovaj događaj.


"Nezavisno od istrage, a u skladu sa planom za transformaciju ustanova, svu decu ćemo do kraja meseca izmestiti iz Doma u Kulini, osim one za koje postoje objektivni razlozi da ne mogu biti izmeštena u druge ustanove i institucije", rekao je ministar, navodeći da je reč o 23 mališana koji će biti ismešteni u Zvečansku i slične ustanove.


Prema njegovim rečima, značajan broj dece iz Doma u Kulini je već izmešten u druge ustanove u Srbiji, jer se pokazalo da takve institucije u kojima boravi veliki broj korisnika otvaraju mogućnost da se dogode ovakvi tragični događaji.


"Neprimereno je da u ovakvoj ustanovi budu smešteni i deca i odrasli sa različitim stepenima oštećenja i poremećajima", rekao je Ljajić i dodao da "treba da razmišljamo o obezbeđenju korisnika bez restriktivnih mera u smislu tehničkog obezbeđenja".

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online