Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 16.10.2010.
15:17
Tanjug A

Tole Karadžić razgovarao sa policijom

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić potvrdio je da je predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomnislav Karadžić preneo svoja saznanja policiji o neredima u Đenovi najavivši da će sve o tome što se dešavalo u Italiji biti istraženo. Dačić je rekao novinarima da je Karadžić juče bio u policiji, dodajući da ne zna šta je govorio jer je to policijski a ne posao za ministra.

On je ponovio da je u toku policijska istraga o incidentima u Đenovi, kada su huligani iz Srbije pravili nerede i doveli do prekida utakmica reprezentacija Italije i Srbije.

Policija je sada upoznata sa Karadžićevom "stranom medalje"

"Istraga je u toku i u narednom periodu pokazaće šta se krije iza toga", rekao je Dačić dodajući da policija vodi istragu i o razlozima i motivima napada na reprezentativnog golamana Vladimir Stojkovića.


Dačić je novinarima, posle razgovora sa predstavnicima reprezentativnog sindikata policije, rekao i da se očekuje da sud u Italiji izrekne presude huliganima i da će onda biti poznato da li će neki od njih biti proterani, odnosno deportovani u Srbiju, ili će ostati da služe kaznu u Italiji.

Prema njegovim rečima od kvalifikacije krivičnih dela zbog kojih huligani budu osuđeni zavisi i da li će srpska polcija moći da reaguje prilikom njihovog povratka u zemlju.
 

Ukoliko FSS tako smatra, derbi će biti igran


Dačić je izjavio da predstojeći derbi fudbalera Crbene Zvezde i Partizana treba da bude održan, ukoliko tako smatra Fudbalski savez Srbije (FSS).


Organizovanje fudbalske utakmice nije stvar policije, konstatovao je ministar Dačić.
Dačić je istovremeno istakao da će policija, u saradnji sa drugim službama bezbednosti, obavestiti FSS ukoliko bude posebnih bebednosnih izazova vezanih za tu utakmicu, koja je zakazana za 23. oktobar na beogradskoj Marakani.


Ministar je istakao i da će policija i druge službe bezbednosti još razgovarati o bezbednosnim aspektima odihgravanja te utakmice, ukazujući da bi o derbiju trebali da se dogovore dva kluba i FSS.


Dačić je preporučio Crvenoj Zvezdi i Partizanu, kao i FSS, da prestanu sa prepucavanjima od kojih svi imao štete dodajući da se između navijača i države nalaze sportski klubovi i organizacije.


Ministar rada i socijalne poltike Rasim Ljajić saglasio se sa kolegom Dačićem, ali je istovremeno ukazao na bezbednosne okolnosti uoči te utakmice, s obzirom na nedavne nereda u Đenovi, na meču fudbalskih reprezentacija Italije i Srbije.


"Situacija je ozbilja, ali se ministrova (reč) ne poriče", rekao je ministar Ljajić ističući da će tokom derbija najvažnija biti bezbednost publike i svih navijača koji iskreno navijaju za svoje klubove.


Ljajić je istakao i da posle nereda u Đenovi "više ništa neće biti isto", kao i da "crta mora da se podvuče" zbog čega se založio za striktnu primenu zakona u sankcionisanju huligana.


Ministar Ljajić je rekao i da ukoliko država sada "taj problem zabašuri, ništa nismo uradili"


Ljajićevo je mišljenje da i kroz rad sa klubovima, ali i sportskih klubova sa navijačima treba omogućiti da na stadione slobodno mogu da dođu čitave porodice sa decom, kao što je praksa u svetu.


Dačić, Ljajić i ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković prethodno su razgovarali sa predstavnicima reprezentativnih sindikata policije.

POVEZANE VESTI

Subota 16.10.2010. 16:20
Moze sve da izgori, ali taj nece ustati iz fotelje!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online