Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 15.10.2010.
09:13 >> 09:57h
Press A

Policija bojkotuje derbi Partizan-Zvezda

Policajci iz pet beogradskih stanica najavljuju da će bojkotovati obezbeđenje fudbalskog derbija između Zvezde i Partizana, koji bi po rasporedu trebalo da se odigra u subotu, 23. oktobra na "Marakani", piše današnji "Press".

Policija rešila da odoži opremu i samo posmatra utakmicu

Pripadnici MUP-a iz stanica u Mladenovcu, Lazarevcu, Sopotu, Novom Beogradu i Zemunu poručili su da će odbiti da obezbeđuju meč visokog rizika ukoliko im do tada ne budu ispunjeni zahtevi vezani za povećanje plata, plaćanje prekovremenog rada i nabavku bolje opreme, piše "Press".


Zajednica superligaša i ranije je razmišljala da otkaže duel crveno i crno-belih, zbog nereda tokom gej parade i na utakmici reprezentacije u Đenovi. Ako policajci ostvare svoje najave, gotovo je sigurno da utakmice neće biti. Kako tvrdi izvor "Pressa" iz policije, koji je želeo da ostane anoniman, policajci iz ovih pet stanica odlučni su da sprovedu ideju o bojkotu.


Veljović: Derbi samo u sigurnim uslovima

 

Direktor policije Milorad Veljović juče je rekao da će policija obaviti detaljnu bezbednosnu procenu, od koje će jednim delom zavisiti održavanje derbija. “Sigurno je da su sve mogućnosti u opticaju, ali ono što je činjenica je da se mora izanalizirati konkretno taj događaj, koje posledice mogu imati, kako i na koji načina”, kaže Milorad Veljović. “Ali, ono što je od interesa, ako se bude održao - mora se održati u bezbednim uslovima. Ako se ne održi, mora se reći razlog zbog čega se ne održava”, naveo je on.

"Ukoliko Vlada ne ispuni zahteve naših sindikalaca, odbićemo da obezbeđujemo derbi. Bacićemo opremu i nećemo ništa raditi na 'Marakani'. Zna se da ako ne postoji policijsko obezbeđenje utakmica ne može da se održi, pa ćemo videti šta će onda da rade", kaže izvor "Pressa".


On dodaje da je ova namera razumljiva ako se ima u vidu da su za sprečavanje nasilja tokom Parade ponosa dobili dnvevnice od 400 dinara.

"Ako pogledate da su policajci za sve što su pretrpeli na Paradi ponosa dobili dnevnice od samo 400 dinara, jasno vam je koliko smo ogorčeni niskim primanjima", rekao je izvor iz policije.


Predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović kaže da je vrlo moguće da će se određen broj policajaca odlučiti na bojkot derbija.


"Napravljene su neke koalicije i manji sindikati u policiji koji rade po nekim svojim nahođenjima, pa je vrlo moguće da će neki od njih zaista svoj protest izraziti na derbiju. Smatram da to nije u redu, jer neće doneti ništa policiji, ali ni državi", ističe Mijailović, i podseća da će policija 20. oktobra održati najavljeni jednočasovni štrajk upozorenja, a ako to ne urodi plodom, uslediće generalni štrajk. 

Inače, Zajednica Superligaša saopštila je da će poslati dopis Ministarstvu pravde Srbije u vezi sa procenom bezbednosne situacije i preduzimanjem određenih koraka u organizaciji meča. Oni očekuju da će do ponedeljka, kako kažu, imati kompletan plan.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić smatra da će procena pokazati da rizici postoje. “Treba razmišljati da li derbi treba da bude održan 23. ili ga treba pomeriti”, kazao je Dačić.

Među večitim rivalima ima neslaganja i oko održavanja derbija 23. oktobra. U Partizanu su najviše zabrinuti kako će posle događaja u Đenovi, gde je njihov igrač napadnut, navijači Crvene zvezde dočekati Vladimira Stojkovića. Sa druge strane, čelnici Crvene zvezde odlučili su da pred derbi sa Partizanom uklone stolice sa južne tribune stadiona Marakana.

POVEZANE VESTI

Petak 15.10.2010. 10:27
Kod mog gazde dvojica bojkotovala produženo radno vreme. Sad imaju koliko hoćeš vremena ...Na biorou ...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online