Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 15.10.2010.
06:42
blic.rs A

Ubila babu koja joj je bila makro

Požarevačka policija je uhapsila Silviju Ž. (26) iz tog grada, osumnjičenu da je 7. oktobra sa nekoliko udaraca razbijenom flašom, a zatim i sekirom u glavu ubila Vidosavu Miletić (83) u njenoj porodičnoj kući u Požarevcu.

Kuća u Požarevcu u kojoj se dogodilo ubistvo
 

Kako piše beogradski “Blic“, osumnjičena je priznala zločin, navodeći da ju je boleo neljudski odnos Vidosave Miletić prema njoj i to što joj je starica, koja je bila njen makro, uzimala veći deo zarade.

Sa osumnjičenom Silvijom Ž. je uhapšena i Anita J. (35), državljanka Republike Srpske, koja se tereti za neprijavljivanje izvršioca krivičnog dela. Vidosava Miletić se nije udavala, sama je živela u porodičnoj kući u Skopljanskoj ulici i prema nezvaničnim informacijama, svojevremeno se i sama bavila prostitucijom. Komšije kažu da je već duže vreme podvodila devojke i u svojoj kući im izdavala sobe u kojima su mušterijama pružale usluge. Mušterije su uglavnom telefonom zvale Vidosavu Miletić i zakazivale termine za seksualne usluge.


Pre nekoliko meseci za nju je počela da radi i Silvija Ž, koja je stanovala kod Anite J, u blizini kuće Vidosave Miletić. U početku Vidosava Miletić je uzimala polovinu njene zarade, a mušterije su inače za seksualne usluge plaćale oko 1.500 dinara.


- Međutim, Vidosava Miletić je počela da traži veći deo zarade, da joj Silvija Ž. daje hiljadu dinara, a za sebe ostavi samo 500 dinara. Uz to Vidosava Miletić je i maltretirala devojku, prisiljavala je da ima što više mušterija u toku dana. Prema tvrdnji osumnjičene Silvije Ž, Vidosava Miletić nije želela da je zaštiti od nasilnih mušterija koje su od nje tražile razne seksualne usluge - rekao je sagovornik “Blica“ blizak istrazi.


Silviji Ž. je po svemu sudeći dojadilo to maltretiranje, pa je posle prepirke uzela flašu, razbila je i nekoliko puta udarila staricu. Nakon toga je Vidosavu Miletić udarila sekirom po glavi i pobegla. Leš starice, sa sekirom u glavi, našli su rođaci koji su došli da je posete i obavestili policiju o tome. Policija je ubrzo došla do dokaza koji za ubistvo terete Silviju Ž., pa je ona uhapšena. Privedena je i Anita J. kod koje je Silvija Ž. stanovala i koja je, prema saznanjima policije, znala za zločin.

Maltretiranje od malena

Kako piše “Blic“, osumnjičena Silvija Ž. je još kao dete zlostavljana. Ubrzo posle rođenja, roditelji koji su radili u Austriji ostavili su je kod babe u Požarevcu. Kada je trebalo da krene u školu, odveli su je u Austriju gde je otac, pijanac, maltretirao nju, sestre i brata. Vratila se u Srbiju kod babe, ali je u petom razredu prekinula školovanje jer nisu imali novca. U 17. godini se udala prvi put u selo Simićevo. Rodila je dete, ali je muža, koji je takođe bio alkoholičar i maltretirao je, ubrzo napustila. Posle toga se udavala još dva puta, ali su joj oba muža bili pijanci i zlostavljali je. Nakon toga počela je da se bavi prostitucijom.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online