Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 13.10.2010.
10:34
Novosti.rs A

Majka monstrum vraćena u zatvor

Marina Andrejić (38) iz Majilovca kod Velikog Gradišta, osumnjičena za teško ubistvo sina Đorđa (13), vraćena je sa psihijatrijskog posmatranja u Beogradu i ponovo se nalazi u istražnom zatvoru u Požarevcu.

Marina Andrejić sa sinom Đorđem
 


Tim stručnjaka bolnice u beogradskom Centralnom zatvoru dva meseca je veštačio Marinu Andrejić. Psihijatri, sociolozi i psiholozi svakodnevno su radili sa osumnjičenom, ne bi li otkrili šta se dogodilo sa dečakom, ali i utvrdili da li je bila u to vreme uračunljiva ili ne.

Ostaje optužba za teško ubistvo

 

Nedeljama se već spekuliše da će Marina Andrejić i dalje biti osumnjičena za teško ubistvo, jer telo dečaka, kao ključni dokaz, nije pronađeno. O tome će, međutim, odlučivati viši javni tužilac, koji je i podneo zahtev za sprovođenje istrage protiv nje.

Kako "Novosti" nezvanično saznaju, prvi rezultati su ukazivali da ona nema nikakvih psihičkih smetnji, međutim, nalaz veštaka poslat je dežurnom istražnom sudiji i detalji ne mogu biti saopšteni.


Advokat Srbislav Stojanović, zastupnik majke po službenoj dužnosti, očekuje da mu u naredna dva dana bude uručen izveštaj sa rezultatima ovog veštačenja.


„Nakon pristizanja izveštaja veštaka, verujem da će istraga biti okončana, jer nisam obavešten o preduzimanju novih istražnih radnji. Treba sačekati i da izveštaj dobije i razmotri viši javni tužilac, koji će nakon toga odlučivati o prekidu ili nastavku istrage - rekao je Stojanović.


Na pitanje da li očekuje da majka uskoro bude puštena iz pritvora, Stojanović je odgovorio odrečno: „Marini pritvor ističe 25. oktobra, ali verujem da će sudsko veće zasedati nekoliko dana ranije. Iako se može reći da više nema razloga da se ne nađe na slobodi, jer su svedoci saslušani, a njeno psihijatrijsko veštačenje završeno, ipak ne očekujem ukidanje pritvora“.

Dečak Đorđe Andrejić, koji je od septembra trebalo da krene u osmi razred, nestao je pre 83 dana. Tog 22. jula popodne poslednji put je viđen kako sa majkom odlazi van sela. Ona se kući vratila nakon dva dana, povređena i sa modricama, ali bez deteta.


Potraga za dečakom trajala je narednih osam dana, uz učešće preko 400 pripadnika policije, meštana i lovaca. Mališan nije pronađen. Za sve to vreme pronađeni su samo majčine papuče i šnala, ali nijedan predmet ili deo odeće nestalog Đorđa.


Masovna potraga je zbog toga obustavljena 1. avgusta, uz odluku da se ubuduće pretražuju samo određene lokacije, ako na njih ukažu nova saznanja tokom dalje istrage. Međutim, iako su do sada saslušani brojni svedoci, nije se stiglo do novih podataka.


Prema našem zakonu, istraga protiv Marine Andrejić može trajati najduže šest meseci, do 25. januara 2011. godine, nakon čega mora biti podignuta optužnica ili doneta odluka o odustajanju od njenog krivičnog gonjenja.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online