Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Nedelja 10.10.2010.
15:52 >> 18:19h
A

Vlada Srbije: Vandalima će se suditi!

Vlada Srbije poručila je danas izgrednicima da će biti pronađeni i izvedeni pred lice pravde i naglasila da "niko nema pravo da nekažnjeno ugrožava javni red i mir".

Policijski hameri na Terazijama
 

Vlada Srbije najoštrije je osudila vandalizam i nasilje huligana na ulicama Beograda i saopštila da preduzima sve zakonske mere da obezbedi javni red i mir i da vinovnike i organizatore nasilja na ulicama Beograda privede pravdi.

"Srbija je demokratska zemlja u kojoj svako ima pravo na slobodno izražavanje, ali niko ne može nekažnjeno da ugrožava javni red, napada pripadnike policije i uništava grad i imovinu građana", navodi se u saopštenju.

Vlada Srbije upozorava da će svaki vinovnik i organizator vandalizma na ulicama Beograda biti izveden pred lice pravde.

Tadić: Srbija odlučna u zaštiti prava svih građana
 

Boris Tadić

Predsednik Srbije Boris Tadić najoštrije je danas osudio rušilačko nasilje, vandalizam na ulicama Beograda i napade na pripadnike policije i potvrdio odlučnost države u zaštiti prava svih građana Srbije bez obzira na njihovu različitost.


"Izgrednici i organizatori nasilja biće uhapšeni i privedeni pravdi", poručio je Tadić, ističući da je pravo na slobodno izražavanje zagarantovano Ustavom Srbije i da napad na pripadnike policije predstavlja napad na državu Srbiju.
 

"Država je potpuno spremna da se obračuna sa vandalima i huliganima koji ugrožavaju bezbednost građana Srbije", poručio je Tadić.
 

"Srbija će obezbediti ostvarivanje ljudskih prava za sve građane bez obzira na njihovu različitost i nikakvi pokušaji da im se sloboda uskrati nasiljem neće proći", zaključio je Tadić, saopštila je njegova Pres služba.

Zorić: Svi će biti procesuirani

 

Tomo Zorić

Portparol Javnog tužilaštva Srbije Tomo Zorić izjavio je da će tužilaštvo i policija, osim do sada uhapšenih lica koja su učestvovala u današnjim izgredima povodom "Parade ponosa" u Beogradu, identifikovati i privesti sva druga lica koja su napadala policajce, građane i vršila krivična dela. On je za beogradske medije istakao da su video kamere zabeležile nerede i da će ti snimci biti korišćeni u postupcima koje će tužilaštvo pokrenuti zbog današnjih događaja, te poručio i da će tužilaštvo tražiti najstrože kazne za izgrednike. Zorić je podsetio da su za krivična dela koja su vršena tokom današnjih nereda predviđene zatvorske kazne do osam godina zatvora, poručivši da pravni poredak Srbije neće biti ugrožen i da niko nije jači od države.

SNS: Vlast odgovorna za nasilje

Tomislav Nikolić

Srpska napredna stranka osudila je danas nasilje na beogradskim ulicima i optužila vlast da nije u stanju da obezbedi sigurnost za sve građane.


"Moraju se ponaći krivci za izvršenje teških krivičnih dela u Beogradu, ali odgovornost za događaje u glavnom gradu snosi i vlast koja više od godinu dana zabranjuje kritičko i drugačije mišljenje u svojim medijima", navodi se u saopštenju SNS i ističe da nikada neće podržati nasilje.
 

Homen: Odgovor države biće žestok

Slobodan Homen

Državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen izjavio je danas Tanjugu da će odgovor države zbog današnjih nereda u Beogradu biti žestok.


Homen je ispred demoliranog sedišta Demokratske stranke u Krunskoj ulici rekao da je čitav grad dobro pokriven kamerama i da su neki od izgrednika već privedeni, a da za dela koja su počinili sledi kazna i do osam godina zatvora.

On je naglasio da demoliranje grada i dešavanja u centru prestonice nisu stvar održavanja gej parade, nego poštovanja ljudskih prava.

Prema prvim saznanjima, kako je rekao Homen, na ljude koji su bili u zgradi DS pucano je i vatrenim oružjem, a zgrada je zapaljena molotovljevim koktelom.

LSV: Naći inspiratore nereda

Nenad Čanak

Liga socijaldemokrata Vojvodine očekuje da će svi izgrednici, koji su učestvovali u današnjem divljanju u Beogradu, biti izvedeni pred lice pravde, zajedno sa svojim "političkim inspiratorima, mentorima, nalogodavcima i finansijerima".


"Činjenica da su huligani pucali na policiju, upalili zgradu DS-a, vandalizovali zgradu Socijalističke partije Srbije i nasrnuli na Skupštinu Srbije, pokazuje da njihova mržnja ima nesumnivu političku podlogu i da je Parada ponosa iskorišćena samo kao povod", smatra LSV.


Očekujemo i da će Ustavni sud, koji uskoro treba da razmatra zahtev tužilaštva za zabranu ekstremnih desničarskih i samozvanih navijačkih grupa, imati u vidu i sve što se danas desilo, navodi se u saopštenju. 

POVEZANE VESTI

Nedelja 10.10.2010. 18:07
Чанак је у ствари лепо рекао, односно, признао, да се оваква власт смучила народу
Nedelja 10.10.2010. 20:33
Sjahao Kurta! Uzjahao Murta(Tadic), pa iza njega opet uzjahao Kurta(Dacic)! Kurta je iza Murte! Ima tu neceg kao na paradi danas!
Nedelja 10.10.2010. 20:36
U ovoj drzavi , izgleda da su samo pederi ponosni! Ako je tako, stvarno smo bedni! Oni koji se trebaju stideti i zapitati da li su normalni,ponosni su?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online