Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 10.10.2010.
08:47
blic.rs A

Prvo odsekao prst devojčici pa je onda ubio

U potrazi za ubicom šesnaestogodišnje Milice Barašin, koja je u četvrtak uveče izmasakrirana u subotičkom naselju Zorka, policija je na informativni razgovor privela veći broj osoba, ali još nije poznato ko je izvršio ovaj stravičan zločin.

Sahrani Milice Barašin u Somboru prisustvovalo nekoliko stotina ljudi
 

Telo učenice drugog razreda Srednje hemijsko-tehnološke škole pronađeno je pre tri dana na poljskom putu uz somborsku prugu, svega 50 metara od kuće u Ulici Petra Popovića Age u kojoj je živela sa majkom, babom i dedom.


Izvor “Blica nedelje” blizak istrazi kaže da je ubica najverovatnije devojčici prišao sa leđa i oštrim predmetom, najverovatnije nožem, naneo joj smrtonosne povrede u predelu vrata.


- Devojčica je u trenutku napada slušala muziku na uređaju MP3 i verovatno je, pokušavajući da se odbrani, zadobila i povrede na ruci. Pored posekotina na vratu, odsečen joj je kažiprst leve ruke, a imala je i povrede na još dva prsta. Do sada je saslušano mnogo ljudi, ali se još uvek traga za zločincem - kaže sagovornik “Blica nedelje“ blizak istrazi.


Naš izvor dodaje da je ubistvo Milice Barašin jedan od najstravičnijih zločina koji se dogodio u poslednjih 20 godina na severu Bačke i da policija čini sve što je u njenoj moći kako bi rasvetlila zločin.


Učila za modnog krojača

Milica Barašin je rođena u Somboru, a pre nekoliko godina se doselila u Suboticu zajedno s majkom Svetlanom Simendić, babom Stojankom i dedom Radivojem. Njena majka pronašla je posao u hotelu “Galeria” u centru grada, a Milica je upisala Srednju hemijsko-tehnološku školu, smer modni krojač.


- Bila nam je sve na ovom svetu. Brzo se uklopila u novi grad, stekla društvo i svi su je mnogo voleli. Bila je tako umiljata i jako lepa. Ne znam ko je mogao da nam je uzme na ovaj način - kaže Miličina baka Stojanka, koja se sat vremena pre zločina čula s unukom.


Zbog bolesti, Milica nije išla nekoliko dana u školu, a kobnog četvrtka zamolila je baku da je pusti da poseti drugaricu dok joj se majka ne vrati sa posla. Oko 21 sat nazvala je baku i rekla da uskoro stiže kući na večeru. Međutim, kada joj je majka stigla oko 22 sata s posla i videla da nema kćerke, uporno je pokušavala da je dobije na mobilni telefon.


Majka se plašila najgoreg

- Slutila sam najgore. Pošto mi nije odgovarala na poruke i pozive, u pidžami sam izašla pred kuću. U tom trenutku stigla je i Hitna pomoć i saopšteno mi je da mog zlata jedinog na svetu više nema - neutešna je majka Svetlana.


U Srednjoj hemijsko-tehnološkoj školi u koju je išla Milica Barašin od petka ujutru vlada tuga i neverica. Niko od profesora nije želeo da govori o tragediji, a ogledno odeljenje za modnog krojača u petak nije imalo nastavu po rasporedu.


- Trebalo je da imamo praksu, ali smo gotovo sve časove proveli s razrednim starešinom koja je pokušala da nas uteši. Svima nam je jako teško i ne možemo da verujemo da nema više naše Milice. Svi smo znali da je imala nekog momka koji je bio malo stariji od nje, ali je ona bila dobra, disciplinovana i jako lepa devojka - kažu Miličine školske drugarice.

Milici pretio čovek iz crnog automobila

Baka Stojanka kaže da joj je Milica pre izvesnog vremena u poverenju rekla da se plaši jer ju je po danu „pratio crni automobil iz koga je izašao muškarac i rekao joj da zna gde stanuje”.

- Rekla mi je da ju je taj čovek uhvatio za ruku i zapretio joj, ali da je uspela da se otrgne. Došla je sva uspaničena, ispričala mi to u poverenju i zamolila me da ne kažem njenoj mami da se ne bi brinula - kaže baka Stojanka.


Strah u Subotici

Od kada je gradom prostrujala vest o monstruoznom ubistvu, Subotičani osim žaljenja za ugašenim mladim životom osećaju i strah. Stanari obližnjih kuća u naselju Zorka, gde se zločin dogodio, kažu da uopšte ne spavaju mirnim snom i da decu ne puštaju nigde da idu sama. Kako saznajemo, više stotina uspaničenih građana je posle ubistva šesnaestogodišnje učenice zvalo policiju i pitalo da li je grad bezbedan.


- Nisam ni do sada puštao nigde dete noću. Plašim se pošto je ovo što se dogodilo sirotoj devojčici nečuveno. Mnogo mi je žao tog deteta. Viđao sam je često u prolazu, uvek je bila lepo obučena i nasmejana. Ne mogu da zamislim kako će njena majka smoći snage da nastavi život - kaže stanar kuće koja je udaljena svega nekoliko metara od mesta zločina.


Poslednji ispraćaj u Somboru

Juče u kući u kojoj je živela Milica Barašin nije bilo nikoga. Na kapiji je stajala posmrtnica s likom ubijene devojčice, a prolaznici su zastajkivali i brisali suze.
Šesnaestogodišnja Milica je juče po podne sahranjena na Velikom pravoslavnom groblju u Somboru.


Na večni počinak Milicu je ispratilo nekoliko stotina rođaka, prijatelja, poznanika iz Sombora i Subotice. Drugari iz drugog razreda Hemijske škole u Subotici došli su sa vencima od belog cveća. Na poslednji oproštaj došao je i Miličin bivši mladić Srđan V.


- Zabavljali smo se oko godinu i po dana, ali smo pre nedelju dana raskinuli. Kraj u kome je živela bio je mračan, ali se ona nije plašila. Često je kada padne mrak tuda prolazila bez straha. Uveče nije bilo autobusa, ali nije htela da ide taksijem, već se uvek vraćala peške - priča Srđan.


Miličini rođaci iz Sombora pričaju da se u Suboticu odselila u drugom razredu osnovne škole.


- Nema dovoljno pravedne kazne za onoga ko je to učinio. Tako prekinuti jedan mladi život, to može samo monstrum - kažu kroz jecaj jedna od rođaka.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online