Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 10.10.2010.
07:19
alo.rs A

Legija branio Cecu od Jorge?

U okviru istrage protiv Luke Bojovića (36), osumnjičenog da je naručio tri likvidacije tokom 2004. godine, Specijalno tužilaštvo će najverovatnije saslušati i Milorada Ulemeka Legiju (42), saznaju beogradski mediji.

Osim njega, na novom spisku svedoka koje tužilaštvo priprema verovatno će se naći i fudbaler Nikola Lazetić (32) i pevačica Svetlana - Ceca Ražnatović (37), piše ''Alo''. Veruje se da bi sve troje imali šta da kažu o ubistvu Branka Jeftovića Jorge (33), koje se dogodilo 30. oktobra 2004. godine, na uglu ulica Koče kapetana i Njegoševe u Beogradu.

Svetlana Ražnatović
 


- Saslušanje prve grupe svedoka u istrazi protiv Bojovića, koje je počelo poslednjih dana septembra, bacilo je potpuno novo svetlo na Jorgino ubistvo. Iako se verovalo da je Jorga likvidiran, jer je bio svedok ubistva Željka Ražnatovića Arkana, svedoci su sve šokirali iskazima da je Jorga dobijao pretnje, jer je kao Lazetićev menadžer tražio da mu se isplati obećani procenat od njegove prodaje iz FK Obilić u turski Fenerbahče 2000. godine. O svemu tome svedočila je i Jorgina devojka, koja je sve potvrdila - kaže izvor ''Aloa'' u Ministarstvu pravde.


Jorgina devojka, inače pevačica, hrabro i pribrano je objasnila da je milion puta sedela pored njega kada je pozivao predsednicu FK Obilić Svetlanu Ražnatović, pokušavajući da dobije svoj novac, navodi beogradski listi.

Međutim, devojka je, navodno,  opisala i kako se Jorgi jednog dana na Cecin telefon javio Legija i zapretio “da prestane da zove ili će proći kao njegovi prijatelji!” (do tada je bilo likvidirano pet Jorginih prijatelja). Uporni Jorga je nakon toga redovno dobijao pretnje, saznaje ''Alo''.

Jevtović je zastupanje Lazetića počeo 1997, kada ga je iz FK Vojvodina doveo kod Arkana u FK Obilić. Dogovor je bio da prilikom prodaje Lazetića u inostrani klub dobije svoj procenat. Lazetić je prodat u Fenerbahče nakon Arkanove smrti, ali Jorga nije video ni centa od šest miliona maraka, za koliko je fudbaler prodat. Prema dogovoru, navodno mu je od zarađenih šest miliona pripadao višemilionski iznos, pišu beogradske novine.


- Ako ne verujete meni, pitajte samog Lazetića - kratko je poručila tužiocima Jorgina devojka, a prenosi ''Alo'', završavajući opis pakla kroz koji su njih dvoje prošli, uključujući i period od 2002. do 2004, u kom su se skrivali u inostranstvu. U Srbiju su se vratili početkom oktobra i nakon svedočenja za Arkanovo ubistvo, Jorgi je ubica prišao sa leđa i pucao u glavu 30. oktobra 2004.


Sretko Kalinić, pripadnik zemunskog klana, priznao je da je učestvovao u ovom ubistvu, po nalogu Luke Bojovića.


- Za Jorgu se u podzemlju spekulisalo da nije bio samo svedok, već i suorganizator Arkanovog ubistva. Otud se i nagađalo da je Bojović, kao pripadnik “Arkanovih tigrova”, ubistvo naručio u znak osvete. Međutim, motivi emotivne prirode u ovim krugovima su malo verovatni. Isto važi i za pokušaj likvidacije Zorana Nedovića Šoka i Andrije Draškovića, za koje se tereti da ih je naručio. Iako se i za njih spekuliše da su se na meti Bojovića našli zbog odmazde za Arkanovo ubistvo, nova saznanja upućuju na to da je u pitanju sukob u poslovima sa zemunsko-surčinskim klanom, koji je počeo još 1999, kada je ubijen vođa “sučinaca” Zoran Šijan - objašnjava izvor lista.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online