Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 09.10.2010.
07:14
Vestionline A

Mira i Marko izbegavaju odgovornost pred sudom

Republički javni tužilac Zagorka Dolovac izjavila je da se oseća poražavajuće što simboli prošlog režima Mirjana Marković i Marko Milošević izbegavaju odgovornost pred domaćim sudom, pošto im je Rusija dodelila status izbeglica, pišu beogradski mediji.

"Tužilaštvo je uradilo svoj deo posla. Da budem precizna, podignuta je optužnica protiv Mirjane Marković. Ako me pitate za konkretan slučaj, mislim da svako treba da odgovara ukoliko se utvrdi da je počinio krivično delo", objasnila je Dolovac.

U slučaju Mirjane Marković i Marka Miloševića, tužilaštvo je uradilo svoje: Zagorka Dolovac

Ona je u intervjuu sutrašnjoj "Politici" istakla da na ovakav zaključak ukazuju podaci prikupljeni po podnošenju krivične prijave protiv odgovornih za svojinsku transformaciju preduzeća ''Luka Beograd''.


"Odmah po prijemu krivične prijave zatražili smo prikupljanje potrebnih informacija i obaveštenja i zaista smo odlučni da se ceo ovaj slučaj ispita do kraja. Neke indicije

Tužilaštvo radi na rasvetljavanju ubistva gardista

 

U vezi sa stradanjem dvojice gardista u kasarni "Topčider" pre šest godina, Dolovac je rekla da "u datim okolnostima pri izuzetno velikim propustima u vršenju uviđaja, fiksiranju materijalnih dokaza, činimo sve što je u našoj moći da se otkriju počinioci".
"Smrt dvojice gardista tužilaštvo je okvalifikovalo kao ubistvo i sprovođenje pojedinih istražnih radnji ide u smeru da se otkrije izvršilac ubistva i privede pred lice pravde", naglasila je ona.

upućuju na to da u konkretnom predmetu postoje elementi krivičnog dela", naglasila je republički javni tužilac.


U vezi sa slučajem otmice pre 10 godina i stradanja sudije Nebojše Simeunovića, koji je odbio da potpiše nalog za hapšenje lidera tadašnje opozicije Nebojše Čovića i Borisa Tadića, Dolovac je rekla da je "neprihvatljivo što još postoje nedoumice u vezi sa smrću jednog takvog nosioca pravosudne funkcije" i navela da je slučaj sudije Simeunovića u fazi pretkrivičnog postupka.


Na primedbu da se u javnosti stiče utisak da tužilaštvo odugovlači sa donošenjem odluke u vezi sa podizanjem optužnice protiv Svetlane Ražnatović, osumnjičene za zloupotrebu službenog položaja prilikom prodaje fudbalera, Dolovac je odgovorila da se "slaže da postupak traje predugo", ali da bi bilo neozbiljno i nekorektno prema javnosti da istupa sa paušalnim ocenama.


"Ne smemo da zaboravimo da je sud godinama prikupljao dokumentaciju iz inostranstva koja je neophodna kako bi tužilaštvo moglo da oceni ima li elemenata za podizanje optužnice protiv Ražnatovićeve. Odluka će ubrzo uslediti", istakla je ona.
Dolovac je dodala da je "pritisci kakvi god da postoje ili su postojali" u vezi s ovim predmetom "neće pokolebati, što je i do sada bio slučaj".


Kada je u pitanju slučaj Dade Vujasinović, republički javni tužilac je rekla da su, na zahtev Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, saslušani veštaci koji su radili na otkrivanju okolnosti u vezi sa smrću novinarke.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online