Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 20.09.2010.
13:38 >> 18:53h
Vestionline A

Tači traži da Euleks interveniše na severu

Kosovski predsednik i premijer Fatmir Sejdiu i Hašim Tači zatražili su od Euleksa da deluje na severu Kosova i počne obračun sa organizovanim kriminalom i hapšenje glavnih osumnjičenih za šverc i ostale teške kriminalne radnje, piše danas prištinski list "Koha ditore".

List navodi da Euleks istražuje 25 raznih slučajeva šverca, etnički motivisanih i drugih zločina na severu Kosmeta.

Tači i Sejdiu protiv kriminala na severu Kosmeta
 

"Euleks, zajedno sa domaćim zvaničnicima, rešen je da se bori protiv organizovanog kriminala i korupcije na čitavom Kosovu. Imajući to u vidu, akcije na severu se odlažu već nekoliko poslednjih nedelja i meseci. Vodi se istraga o nekoliko ozbiljnih zločina, ali zbog prirode ovih slučajeva u ovoj fazi o njima se ne može davati mnogo informacija. Nadamo se da će vrlo brzo biti pozitivnih rezultata", rekla je za list portparol Euleksa Karin Limdal. 

Prošlog meseca kosovski predsednik i premijer Fatmir Sejdiju i Hašim Tači u Prištini su zatražili od diplomata pet zapadnih zemalja, takozvane "kvinte", i predstavnika Euleksa i Međunarodne civilne kancelarije da odlučno deluju.

"Nadamo se da ćemo vrlo brzo imati konkretne rezultate. Mi smo na čekanju i nadi. Postoje naznake da će biti hapšenja, ali istražitelji žele da imaju u velikoj meri prikupljene dokaze, da oni za koje postoji sumnja ne budu kasnije oslobađani. Takav proces zahteva vreme", rekao je ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi.

Šverc uz podršku MUP-a Srbije?!

 

Šverc robe na severu Kosmeta donosi milione evra pojedincima na severu, koji imaju podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, piše danas "Kosova Sot".  List navodi da sa krijumčarima, od kojih su neki pripadnici kosovske policije, sarađuju i Albanci.

Milioni zarađeni preprodajom goriva

Ukrajinski vojnici zaradili milione, pišu prištinski mediji

Prošle nedelje u akciji Euleks policije i carine uhapšeno je pet osoba za koje se sumnja da su na Kosmetu švercovali gorivo. Za šverc su osumnjičeni i ukrajinski vojnici Kfora, koji su do završetka istrge poslati na kućno odsustvo.

Prištinski list "Zeri" navodi da su ukrajinski vojnici prodajom privatnicima nafte namenjene međunarodnim vojnim snagama zaradili milione. Bivši komandant Kfora Markus Bentler je još prošle godine pisao ukrajinskim vlastima i zatražio smenu komandanta ukrajinskog vojnog kontigenta na Kosovu, pošto je internom istragom utvrdio zloupotrebe u trgovini naftom.


Međutim, navodi "Zeri", obraćanje pismom ukrajinskim vlastima nije dalo nikakvog efekta, pa su ukrajinski pripadnici Kfora nastavili svoje ilegalne aktivnosti. Posle hapšenja na Kosmetu povezanih sa trgovinom naftom i sumnjičenja ukrajinskih vojnika  Kfor je izjavio da podržava istragu Euleksa i drugih nadležnih organa.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online