Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 31.08.2010.
09:11 >> 15:11h
rts.rs A

Sudar na Surčinskom putu, dve osobe na reanimaciji

Dve osobe, koje su teže povređene u jutrošnjoj sabraćajnoj nesreći u naselju Ledine, nalaze na odeljenju za reanimaciju Urgentnog centra, izjavio je Tanjugu portparol Kliničkog centra Srbije Drago Jovanović.

Devet osoba je povređeno u saobraćajnoj nesreći u Ulici Surčinski put 10 A jutros, u 7.10 časova, kada se autobus gradskog saobraćajnog preduzeća na liniji 605 sudario sa kamionom hladnjačom, rečeno je Tanjugu u Informativnoj službi Ministarstva unutrašnjih poslova.

Do sudara je došlo kada je autobus koji je naišao na baru prešao u suprotnu kolovoznu traku, udario u radnika i potom naleteo na kamion hladnjaču. Povređeni su vozač iz "hladnjače" i sedam osoba iz autobusa, naveli su u MUP-u.

Osoba koja je najteže povređena dobila je, prema prvim saznanjima, ozlede grudnog koša i kičme, a svi povređeni prebačeni su u beogradski Urgentni centar, izjavila je portparolka Hitne pomoći dr Nada Macura.


Udes se dogodio ispred restorana "Kineski zid", na putu ka Surčinu, a Hitna pomoć je dobila poziv u 7.11 časova i odmah su upućene na lice mesta četiri lekarske ekipe.


Povređena su oba vozača i saobraćaj na Surčinskom putu je blokiran, dok su na lice mesta izašle nadležne ekipe i vatrogasci, navela je RTS.

 

Jovanović: Vozač kamiona u životnoj opasnosti


Vozač kamiona, koji je teško povređen u jutrošnjem saobraćajnom udesu u beogradskom naselju Ledine, u životnoj je opasnosti i nalazi se na odeljenju intenzivne nege, izjavio je Tanjugu portparol Kliničkog centra Srbije Drago Jovanović.


Jovanović je rekao da je u tom udesu povređen i 15-godišnji dečak, koji se sa povredom kičme nalazi na odeljenju za ortopediju.


Pored njih dvojice, koji su primljeni na odeljenje za reanimaciju, u Urgentni centar dovezeno je još pet osoba koje su povređene u tom udesu, naveo je Jovanović.
Za tih pet osoba obavlja se dijagnostika, a posle 13 časova stigle su još tri osobe, za koje je, takođe, u toku dijagnostika, dodao je Jovanović.

Udes u centru Beograda, povređene tri osobe

U odvojenom incidentu, tri osobe su prošle noći, nešto posle dva sata, lakše povređene u saobraćajnoj nesreći na uglu Resavske i Birčaninove ulice u Beogradu, izjavila je Tanjugu portparol Hitne pomoći dr Nada Macura. Povređeni su prebačeni su u Urgentni centar.


Sinoć, nešto posle 23 časa, na uglu Drvarske i Bulevara Vojvode Bojovića, dogodila se saobraćajna nesreća posle koje se jedna muška osoba žalila na bolove, ali nije želela da bude prevezena u zdravstvenu ustanovu.


Prošle noći obavljeno je 76 intervencija od kojih šest na javnom mestu, a u protekla 24 sata 180 od kojih 46 na javnom mestu.


Najčešće su se javljali srčani bolesnici, astmatičari i osobe sa karcinomima. Tom prilikom oboren je jedan pešak, a povređen je vozač iz "hladnjače", kao i sedam osoba iz autobusa. Uzrok sudara još nije utvrđen, dok je saobraćaj u toj ulici u prekidu, istakli su u MUP-u.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online