Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 18.08.2010.
09:36
Press A

Zakopali u njivi tri kilograma kokaina

Braća Ivan (23) i Miloš K. uhapšena su u selu Baličevac prilokom pokušaja da preuzmu tri kilograma kokaina zakopanog u jednoj njivi u ovom merošinskom selu.

Nebojša Petković sa zaplenjenim kokainom

Niška policija i Žandarmerija pronašle su na jednoj njivi u selu Baličevac skoro tri kilograma heroina vrednog oko 55.000 evra. Prilikom pokušaja da uzmu sakrivenu drogu, u munjevitoj akciji uhapšena su braća Ivan (23) i Miloš K. (21) iz Baličevca!

Policija sumnja da je droga vlasništvo Ivana P. i Dušana J., koji su 3. avgusta uhapšeni u Nišu i kod kojih je prilikom hapšenja pronađena velika količina oružja.

Protiv Ivana K. i njegovog brata Miloša, kao i protiv Ivana P. i Dušana J. podnete su krivične prijave zbog trgovine drogom. Međutim, krivičnu prijavu, i to zbog pomoći učiniocu posle izvršenog krivičnog dela, dobio je i Miljan M, takođe iz Baličevca, kod kojeg su se osumnjičena braća krila od policije.

Nebojša Petković, rukovodilac sektora za suzbijanje opšteg kriminaliteta, rekao je da je hapšenje u Merošini nastavak policijske akcije započete 3. avgusta, kada su uhapšeni Ivan P. (24) iz Niša i Dušan J. (21) iz Rožine.

"Prilikom tog hapšenja pronađeni su i oduzeti dva automatska pištolja ’škorpion’ sa 33 metka, dva revolvera ’magnum’ i ’zastava’ sa dvanaest metaka, dva pištolja ’broving’ i ’CZ’ sa osamnaest metaka, 57 komada municije i određena količina narkotika. Kako smo sumnjali da se radi o organizovanoj kriminalnoj grupi, nastavili smo rad i uhapsili još dve osobe kod kojih smo pronašli čak 2,8 kilograma heroina“, objasnio je Petković.

Prema njegovim rečima, policija je imala saznanja da se droga nalazi na jednoj njivi u ataru sela Baličevac, pa je u saradnji sa Žandarmerijom postavila zasedu.

"Čekali smo kako bismo videli ko će preuzeti drogu. Kada su dvojica osumnjičenih pokušala da uzmu sakrivene narkotike, uhapsili smo ih. Droga je bila raspoređena u više paketića, a zatim spakovana u plastičnu kutiju od farbe, a onda radi bolje zaštite stavljena u džak koji je delom bio zakopan u zemlju. Strpljivo smo čekali da se osumnjičeni pojave. Akcija hapšenja sprovedena je munjevito“, kaže Petković, i dodaje: „Dokazali smo da je droga vlasništvo ranije uhapšenih članova ove grupe. Sigurno je da je u pitanju organizovana kriminalna grupa koja je imala nameru da ovu drogu preproda. Prema našim saznanjima, droga je bila namenjena niškom tržištu, a procenjuje se da bi na ulici njena vrednost bila oko 55.000 evra“.

Braća Ivan i Miloš sa krivičnom prijavom za neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga privedeni su istražnom sudiji Višeg suda u Prokuplju koji im je odredio pritvor do mesec dana. Međutim, kako najavljuje Petković, ne isključuje se mogućnost novih hapšenja.

"Nastavljamo rad jer sumnjamo da ima još osoba koje su deo ove grupe“, kazao je Petković.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online