Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 15.08.2010.
10:53
Alo A

Ceca na optuženičkoj klupi u septembru?

Optužnica protiv folk pevačice Svetlane - Cece Ražnatović (37), optužene da je prisvojila 11 miliona evra od transfera 15 igrača FK Obilić, uveliko se piše, a očekuje se da bude sročena najkasnije do septembra, saznaje ''Alo!“.

Nema razloga za dopunu istrage: Svetlana Ražnatović Ceca

Pored Ražnatovićeve, na optužnici će se naći i njena sestra Lidija Veličković-Ocokoljić pod sumnjom da joj je pomagala u sumnjivim transakcijama.


''Predmet je obiman jer se u njemu nalaze ugovori i druga dokumenta o ekonomsko-finansijskim veštačenjima o prodatim fudbalerima, koja su na zahtev suda dostavljena iz Rusije, Grčke, Bugarske, Turske, Austrije i Francuske, zemalja u kojima su se desili sporni transferi.

Primera radi, samo za prodaju fudbalera Ivana Vukomanovića francuskom Bordou i Nebojše Jelenkovića bugarskom Liteksu stigla je ogromna dokumentacija, a poduži dosije dostavljen je i iz Fudbalskog saveza Srbije i Beograda'', kaže izvor ''Alo'' blizak istrazi.


On dodaje da nema šanse da ne dođe do optuženja poznate pevačice, kao i da nema razloga da se sedmogodišnji postupak protiv nje odugovlači.


''Ima dovoljno dokaza protiv Ražnatovićeve, a više nema razloga da se traže nove dopune istrage''.


Istraga protiv udovice Željka Ražnatovića Arkana vođena je sedam godina, a okončana je polovinom jula. U predmetu se izmenilo nekoliko istražnih sudija, a tužilac Leonora Cvijović, koja je godinama radila na slučaju, nije prošla reizbor 1. januara, pa je vruć krompir prebačen novom kolegi, koji je, kako saznajemo, već napisao pola optužnice.

Tačku na istragu stavio je istražni sudija Višeg suda Branislav Pantelić nakon ponovljenog knjigovodstvenog veštačenja, koje je u februaru tražilo Više tužilaštvo.

U sedmogodišnjoj istrazi protiv Ražnatovićeve, tužilaštvo je čak tri puta tražilo proširenje istrage i pet puta dopunu.

Nekadašnja predsednica „vitezova sa Vračara“ tereti se da je od 1998. do 1. marta 2003. prodavala igrače inostranim klubovima, a u poslovnim knjigama prikazivala da su prodavani bez obeštećenja klubu.

 

Na taj način je, kako se sumnja, u džep stavila 22,5 miliona nemačkih maraka (oko 11 miliona evra) i 480.000 američkih dolara.

 

Za većinu prodaja u poslovnim knjigama je prikazano kako da su fudbaleri napustili Obilić bez obeštećenja, dok je za pojedine navedeno da su prodati za mnogo manje novca.


Tokom istrage saslušano je više od 30 svedoka, a na nekoliko saslušanja Ceca Ražnatović negirala je krivicu.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 16.08.2010. 02:18
Meni nije jasno zasto su se Ceci navalili na ledja pa ako je ona bila vlasnik tog obilica zasto da i ne profitira sa njima zar neko treba da radi neki posao a da ne zaradi, zar ona nije nista ulagala u taj klub i zar bi ti isti igraci mogli sami da se plasiraju bez njene pomoci.Sad je druga stvar sto drzava hoce svoj dio kolaca ali Ceci nemaju sta da prebacuju i da je sude mogu samo da joj zavide na njenoj sposobnosti ja licno je poznajem samo kao pijevacicu ali i na tom polju je uspijesna pa dobro Srbi hocemo li sve nase uspijesne ljude suditi i pozatvarati,nama niko nevalja ko god ima novac i ko je bolji od nas nevalja nam ni Dzajic nijedan sportista koji je uspijesan nama ne valja a takodje ni javne licnosti .Takva smo mi nacija i dok god budemo takvi nikad necemo imati napredak i buducnost uvijek cemo biti ovce za sisanje od stranih Drzava.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online