Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 11.08.2010.
17:15 >> 19:56h
Tanjug A

Subotić: Mihajlović me ucenjivao!

Kontroverzni biznismen Stanko Subotić Cane, protiv koga se u Srbiji vodi postupak zbog šverca cigareta, predao je danas Tužilaštvu za organizovani kriminal pisanu izjavu i dokaze kojima nekadašnjeg ministra policije Dušana Mihajlovića optužuje za iznudu, ucenu i reketiranje, saopštio je Subotićev advokatski tim.

Advokat Radoslav Tadić precizirao je na konferenciji za novinare da Subotić u toj izjavi navodi da je "Mihajlović tražio novac kako protiv njega (Subotića) ne bi pokrenuo postupak nakon akcije 'Mreža', za šta mu je Subotić dao ukupno 250.000 evra".


"Novac mu je dao da mu ne bi napakovali nešto što nije radio", rekao je Tadić i dodao da je namera Subotića da izjavom Tužilaštvu dokaže da su svi dokazi protiv njega prikupljeni na nelegalan način.


"Ako to dokaže, onda će i svi dokazi biti nelegalni i neće moći da budu korišćeni u postupku koji se protiv njega vodi", kazao je Tadić.


U Subotićevoj izjavi, koju je dostavio tužiocu za organizovani kriminal Miljku Radisavljeviću, navodi se koliko se puta sastajao sa Mihajlovićem u vreme dok je bio ministar, mesta gde se nalazio, kakvi su razgovori vođeni, koliko mu je novca bivši ministar tražio i koliko mu je dao, a sve u nameri da se postupak, koji je tada bio predkrivični, ne pokrene i da ostane samo na nivou akcije "Mreža", naveo je Tadić.

 

Mihajlović negira Subotićeve optužbe

 

Bivši ministar unutrašnjih poslova Srbije Dušan Mihajlović odbacio je kao "apsolutne i zlonamerne laži" tvrdnje kontroverznog biznismena Stanka Subotića Caneta da ga je reketirao za 250.000 evra.

 

Mihajlović je negirao da je ucenjivao Subotića i dodao da ga je mafija "uzela na zub" još od hapšenja vođe "zemunskog klana" Dušana Spasojevića, ali da se nada da mafija danas ne vlada Srbijom "kao u ta zla vremena".

 

Žalim što je moj zemljak u toliko velikom škripcu i i što mu ne može pomoći idiotska konstrukcija njegovog savetnika da sam odobrio akciju "Mreža" da bi njega reketirao. Za istinu su dovoljni datumi. Akcija 'Mreža' je uvedena nekoliko meseci pre nego što me je Vladimir Popović upoznao sa Subotićem, a završena je tek po isteku mog mandata, naveo je Mihajlović u pisanoj izjavi.

 

On je dodao da priznaje da je odgovoran za saradnju sa Popovićem (bivšim šefom Biroa za komunikacije Vlade Srbije iz vremena premijera Zorana Đinđića).

 

"Ali, ko sa decom spava, zna se kako ustaje. Priznajem da sam odgovoran za saradnju sa Popovićem. Sve ostalo moraće autori tih tvrdnji da dokažu na sudu i da odgovaraju za klevetu i lažno prijavljivanje", naveo je Mihajlović.


U izjavi se navodi i broj telefona sa kojeg mu je Mihajlović slao poruke, broj na koji ih je Subotić primao, kao i podaci o postojanju audio-zapisa njihovih sastanaka, koje će, kako je najavio Tadić, Tužilaštvu biti dostavljeni ukoliko ih zatraži.

Subotićev advokat Radoslav Tadić

  

Tadić je kazao da izjave Subotića o motivima i metodama akcije "Mreža" moraju biti značajne za Tužilaštvo, jer se, kako je dodao, "na temelju tih nezakonitih akcija" bazira i "montirana optužnica o zloupotrebi službenog položaja, zbog koje se nalazi na poternici Interpola i na osnovu kojih se protiv njega vodi sudski postupak u Beogradu".


Advokat je, odgovarajući na pitanje novinara, rekao da se, pored postupka u Beogradu, protiv Subotića vodi i postupak u Italiji, za koji očekuje da će biti okončan u oktobru i da će Subotić biti oslobođen optužbi.


U policijskoj akciji "Mreža" Subotić je označen kao glavni organizator šverca cigareta u Srbiji, a trenutno se nalazi u Švajcarskoj.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online