Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 11.08.2010.
11:35
Mondo A

Otmičari pušteni na slobodu

Filip Ilić (21), Filip Janković (21) i Radivoje Saša Vučković (21), koji su osumnjičeni da su učestvovali u otmici Miloša Jakovljevića (18) iz Beograda, posle tri meseca pušteni su iz pritvora da se brane sa slobode.

Brane se sa slobode: Ilić, Janković i Vučković

U Specijalnom sudu u Beogradu kažu da više nisu imali zakonskog osnova da zadrže osumnjičene za otmicu.

"Darko Amanović i Milan Dimitrijević, koji su označeni kao organizatori otmice, i dalje su u pritvoru. Što se tiče Ilića, Jankovića i Vučkovića, oni su pušteni iz pritvora jer je istražni sudija saslušao oštećenog i svedoke. Tako da osumnjičeni ne mogu više da utiču na svedoke, odnosno na istragu", kaže izvor ''Press''-a iz Specijalnog suda.

Miloševa majka Ružica kaže za "Press" da je šokirana ovom odlukom suda i rekla da se plaši za bezbednost deteta, jer su otmičari Miloševi nekadašnji drugovi koji žive u njihovom komšiluku.

Miloš Jakovljević, sin beogradskog biznismena, otet je 8. maja na Novom Beogradu. Otmičari su od roditelja za otkup tražili 150.000 evra uz pretnju da će ga ubiti ukoliko im ne isplate novac.

Mladić je pronađen i oslobođen sedam dana kasnije iz jedne kuće u Sremskim Karlovcima. Tada su uhapšeni policajac Darko Amanović (20), koji se tereti da je organizator ove grupe, i njegovi saučesnici Filip Ilić, Filip Janković, Radivoje Vučković, Milan Dimitrijević (20), Vanja Ninković (20) i Kristina Lazović (21), svi iz Beograda.

Miloševa majka Ružica Jakovljević kaže da nije mogla da poveruje kada je saznala da su otmičari njenog sina na slobodi!

"Prijatelji i komšije rekli su mi da su videli Filipa Ilića i Filipa Jankovića kako prolaze ulicom u kojoj stanuje Miloš. Oni žive u komšiluku i družili su se u detinjstvu s mojim sinom.

Ilić i Janković osumnjičeni su da su tipovali Miloša, oni su dolazili u naš stan. Nisam mogla da poverujem da su pušteni. Pa, zar je moguće da su na slobodi posle svega što smo doživeli. Ovi mladići su pretili da će mi ubiti sina, držali su ga sedam dana zatočenog u podrumu. I sada treba još i da se svakodnevno gledamo na ulici", ogorčena je Ružica.

Ona dodaje da je puštanje dvojice otmičara loš primer drugima, jer se tako pokazuje da se otmice isplate.

"Otmičari su bili u pritvoru svega tri meseca i izašli. To nije u redu, jer se takvom odlukom suda podstiču otmičari. Kao da im se šalje poruka da se otmica isplati. Bićete malo u pritvoru, pa idete da se branite sa slobode. Šokirana sam, ogorčena i razočarana", kaže Miloševa majka.

Ružica dodaje da se nada da će otmičari bar biti pod nadzorom policije i pita se šta će biti sa ostalim iz ove kriminalne grupe.

"Moj sin je dobro, iako još trpi posledice otmice. On je dete za primer. Nije neki mangup, pa da to podnese na lakši način. On je bio šokiran i zatečen posle saznanja da su ga oteli drugovi".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online